Gadgeteer Awards

Blackberry 10 și 4G pe telefoane

| 7.2.2013
Back to Yahoo!

bb z10 120x120 Blackberry 10 și 4G pe telefoaneTehnologia 4G a ajuns deja pe telefoanele Vodafone și de asemenea se pregătește lansarea Blackberry 10.

Mai mulți membri Gadgeeer au testat la Brașov rețeaua 4G a operatorului, precum și primele telefoane 4G din România. Alex spune că rețeaua are 75Mbps la download și Brașovul este cel mai bine acoperit oraș cu 4G.

După aproape 13 ani de la lansarea serviciului de telefonie digitală, Vodafone România a anunțatcă este pregătită să ofere servicii 4G pe smartphone-uri. Utilizatorii pot testa deja serviciile 4G pe smartphone-uri (Galaxy S3 LTE și HTC One SV LTE) în 17 magazine Vodafone, spune Ionuț.

Un fișier de 20 MB este descărcat în aproximativ 3 minute prin 3G și doar în 20 de secunde prin conexiune 4G, scrie Victor. Și un alt exemplu: o fotografie este urcată de pe un smartphone 4G  pe Facebook  aproape instantaneu, în mai puțin de 1 secundă.

“Nu pot să nu remarc că este prima oară când văd atinsă valoarea maxim posibilă a tehnologiei, spune Radu. S-a zis 75 Mbps, atât am prins și nu doar odată, ci în mod constant. Am văzut în demonstrație și video-conferință HD, streaming HD de pe YouTube și un upload de 150 MB care s-a terminat de vreo 5 ori mai încet pe 3G decât pe 4G.

În fine, Cristi precizează pentru cei care nu stiu, abonamentele de la 4G:
- Pachetul Internet Nelimitat Turbo 75, care include 12GB trafic, cu o viteza de download de pana la 75 Mbps si de upload de pana la 37,5 Mbps, pentru 19 Euro / luna;
- Pachetul Internet Nelimitat Turbo 100, care include 20GB trafic de date, cu o viteza de download de pana la 100 Mbps si o viteza de upload de pana la 50 Mbps, pentru 25 Euro / luna.

Între timp, Vali este nemulțumit de dimensiunile mari ale smartphone-urilor de top. “Cred că viitorul, cel puţin pentru noi, ăştia care n-avem palme de plugar, sunt versiunile Mini ale telefoanelor de top”, scrie el.

Iar eu tocmai am testat Nexus 4, nu este deocamdată 4G, dar este un Android puternic și cu preț foarte bun.

Noul Blackberry Z10 va fi prezent in Romania la inceputul lunii aprilie si va fi mai ieftin decat iPhone 5, scrie Bogdan.

2 comentarii

  1. Comentariu scris de piticu21
    Publicat la data de 7.2.2013, ora 23:01

    Am vazut deja bloggeri cu bb10 aici

  2. Comentariu scris de Stefan
    Publicat la data de 19.4.2013, ora 23:22

    Mulțumesc de review. Acum aștept și eu să pun pâna pe un telefon ce suportă 4G :)

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive