Gadgeteer Awards

Totul despre tableta Asus VivoTab RT

| 3.12.2012
Back to Yahoo!

tf600t 1 200x320 120x120 Totul despre tableta Asus VivoTab RTTableta tip Transformer Asus Vivotab RT aduce noul Windows RT pe un concept ultraportabil de tabletă/netbook și este disponibilă acum la ofertă cu abonament 3G.

Pentru a afla mai multe detalii despre tabletă, puteți citi review-urile membrilor Gadgeteer.

NWRadu scrie:

Asus m-a obişnuit cu o calitate foarte bună a tabletelor produse de ei, astfel încât această secţiune ar trebui să devină tot mai mică. Tableta este cea mai uşoară variantă de 10 inci produsă până acum de Asus, având doar 525 de grame. Este una dintre cele mai uşoare de pe piaţă şi asta se simte – e mai confortabil de ţinut cu o singură mână.
Tehnologia care a făcut posibil acest lucru se numeşte Nano Molding Technology şi se referă la un amestec rezistent de plastic şi aluminiu, făcut la nivel molecular. În cuvintele producătorului “the process causes the plastic to grow into the surface of the aluminium like a tree root grows into the earth”. Grosimea este de doar 8,3 milimetri.
Tableta este solidă şi bine închegată. Nu m-a dezamăgit prin nimic, dar cum vă spuneam, Asus deja produce tablete foarte bune şi asta se observă în modelele de succes Nexus 7, în TF300 şi în seria Transformer.
Partea frontală este dominată de ecranul de 10,1 inci. Şi acesta este produs într-o tehnologie ce subţiază stratul de sticlă necesar LCD-ului, micşorând astfel greutatea şi grosimea dispozitivului. Pe lângă reducerea la jumătate a grosimii sticlei, a fost eliminat şi stratul de aer dintre senzorul tactil şi LCD.

Ionuț Bălan scrie pe Mobzine.ro:

TF600 este prima tabletă Asus construită în jurul platformei ARM (schelet folosit cu succes în versiunile Transformer motorizate de sistemul de operare Android) ce rulează Windows RT (Windows 8 pe ARM). Încă de la început se vede experiența Asus în a livra astfel de produse, dar din păcate lucrurile nu sunt complet pozitive. Prezența unui docking cu baterie și slot-uri suplimentare e în primă instanță un plus.
Sample-ul TF600 pe care l-am testat beneficia de cip 3G, ceea ce a făcut mai simplă utilizarea cu conexiune la net aproape permanentă, ideală pentru un astfel de produs.
Tableta Windows RT TF600 e construită în jurul unui cipset quad-core NVIDIA Tegra 3, cu 2GB RAM și mediu de stocare de 64 GB (vor veni și modele de 32 GB). Toate tabletele din prima generație Windows RT vin cu un display de 10,1 inci, rezoluție de 1366 x 768 pixeli. TF6000 beneficiază de un display foarte bun Super IPS+, protejat prin Corning Fit Glass – sticla e rezistentă la zgârieturi.
Forma rotunjită a tabletei aduce foarte mult cu modelele din seria Transformer, cunoscute deja publicului din România. Combinația de metal și policarbonat de pe spatele tabletei contribuie la un aspect general plăcut.

Și mie mi-a lăsat o impresie puternică Asus TF600:

Gadgetul Asus mi-a făcut o impresie foarte bună, arată și se mișcă impecabil. Display-ul este foarte bun, imaginea este extraordinară fără să fie Full HD. Grafica Windows RT este foarte bună, aș zice că încă o platofrmă mobilă bate Androidul la partea de grafică – și în meniuri și în aplicații sau jocuri. Plus de asta se mișcă foarte bine, rapid, fără probleme. Și la pornire, dar și la rularea de aplicații, la internet, Windows Store, download și instalarea de aplicații. Dar într-adevăr, prima impresie pozitivă este afectată de lipsa unor aplicații de bază.

Îmi place că Asus a continuat să elaboreze design-ul și eu zic că arată excelent, cu sau fără tastatură, deși prefer combinația devenită deja clasică. Probabil Asus vor atinge perfecțiunea cu o combinație de Zenbook și Transformer, cu Windows 8 Pro, ecran tactil și tastatură detașabilă. Nu știu dacă lucrează la așa ceva, dar ar trebui s-o facă.

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Stefan
    Publicat la data de 31.3.2013, ora 16:11

    Din descrierile voastre pare o tableta destul de buna.
    Combinatia ecran tactil- tastatura detasabila cred ca va deveni un must la toate tabletele in viitor.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive