Gadgeteer Awards

Apple a lansat oficial noul iPad

| 7.3.2012
Back to Yahoo!

ipad1 150x150 Apple a lansat oficial noul iPadApple a lansat oficial noul iPad, nu este nici 3, nici HD. Dar are un ecran cu rezoluție 2048 x 1536 pixeli, mai mult decât Full HD.

Procesorul este A5X, cu un cip grafic quad-core despre care Tim spune că este “de patru ori mai rapid ca Nvidia Tegra 3″. Camera foto digitală este de 5 megapixeli, dar vine cu tehnologii de imagine noi, promit oficialii Apple.

iPad “cel nou” are de asemenea modem HSPA+ și dual-carrier HSPA, adică 21Mbps pe rețele normale și 42Mbps pe cele care suportă tehnologia. Se pare că include modem 4G LTE real, cu 73Mbps.

Bateria rezistă 10 ore, doar 9 dacă este folosit pe rețele LTE. Prețul de pornire este 499 dolari pentru 16GB, 599 pentru 32GB și 699 dolari pentru 64GB. Prețul este de 829 dolari pentru cel 4G, restul sunt 3G. Și pentru prima oară vine cu carcasă neagră.

iPad ebooks Apple a lansat oficial noul iPad
Dintre “gadgeteers”, au scris despre iPad:

- Vali Bîrzoi;

-  Vali Petcu;

- Dan Dragomir;

- Radu Dumitru;

- Alex Rădescu;

5 comentarii

 1. Comentariu scris de Gigi
  Publicat la data de 8.3.2012, ora 12:44

  Ce vrajeala cu procesorul asa-zis quad-core!!!
  Cica are 4 nuclee … de procesare grafica!!!
  Ha, ha, ha !
  Foarte tare !
  Am si eu o tableta chinezeasca de 2 lei (Allview Speed), cu procesor grafic cu 4 nuclee.
  A ajuns si marele Apple la nivelul asta, foarte tare !
  De fapt e acelasi procesor A5 dual-core, dar au bagat vrajeala asta cu asa-zisele 4 nuclee … grafice.
  Ca informatie, Tegra3 de la Nvidia (folosit acum si pe telefoane si pe tablete Android) are 5 nuclee de procesare (CPU) si 8 unitati de procesare grafica (GPU), deci mai mult decat duble fata de acest procesor A5x lansat cu atata tam-tam.
  Iar despre RAM, ultimele informatii indica o incredibila cantitate de … 512 MB, acum cand sunt deja si telefoane cu 2GB de RAM.
  Bineinteles ca in Romania marea tableta de fite (absolut depasita tehnic) se va vinde cu minim 3.000 de lei si se vor inghesui cocalarii sa puna mana pe ea.
  Absolut penibil !

 2. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 8.3.2012, ora 13:23

  Sigur, se compară. E ca și cum ai avea Dacia 1300 și ai râde de cei cu BMW. Are tot patru roți? Are volan? Merge? Este același lucru!
  Hai să fim serioși :-)

 3. Comentariu scris de Gigi
  Publicat la data de 15.3.2012, ora 15:41

  Vrei sa spui ca marele ipad este BMW ?
  Si prin ce anume e BMW, in afara de pret ?
  Prin faptul ca are un procesor deja depasit (de procesoarele quad-core de pe tablete cu Android), memorie de mult depasita, ca nu are un banal slot microSD, un banal port HDMI sau un banal port (micro)USB, ca nu poate rula un banal Flash ?
  Sau Daciile 1300 sunt toate tabletele Android care au toate aceste dotari de bun simt la maxim jumatate din pretul “BMW”ului cu motor de Trabant ?

 4. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 16.3.2012, ora 10:30

  Nu sunt fan iPad, dar greșești amarnic. Procesorul Nu este depășit de nimic, e mai tare decât ăl al competiției, de câteva ori mai tare. Accesoriile enumerate de tine sunt utile doar dacă nu ai acces la Internet. Odată ce ai WiFi, ai GB de stocare, poți transfera orice și poți lua din APp Store un browser cu Flash dacă ții să vezi reclamele pe alte site-uri.

 5. Comentariu scris de Bogdan
  Publicat la data de 16.3.2012, ora 19:51

  este foarte ok ipadul

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive