Gadgeteer Awards

Nokia N9 – un smartphone aşa cum trebuia, dar venit prea târziu

| 24.10.2011
Back to Yahoo!

Nokia N9 press 300x300 Nokia N9 – un smartphone aşa cum trebuia, dar venit prea târziu
Fanii Nokia ar trebui să se scobească după ultimul bănuţ şi să încerce să cumpere un exemplar de Nokia N9, scrie Vali Bîrzoi. Nu neapărat pentru că e grozav – deşi e unul dintre cele două telefoane ale finlandezilor care ne-au plăcut cu adevărat în ultimii cinci ani, celălalt fiind N900 – ci, pentru că va fi un exemplar de colecţie, cântecul de lebădă al finlandezilor ca producător independent.
Sistemul de operare MeeGo, cu care e echipat este deja mort şi îngropat, odată cu destrămarea alianţei Intel-Nokia. Pe urmă, N9 este ultimul smartphone de vârf al finlandezilor înainte ca Microsoft să pună mâna pe producţie şi să îşi instaleze propriul sistem de operare în dispozitivele Nokia. Şi, în fine, pentru că N9 chiar merge bine, spre deosebire de eşecurile cu Symbian din ultimii ani, după cum am putut să ne dăm seama, chiar dacă aparatul a stat la test doar o săptămână, timp prea scurt pentru a analiza în detaliu toate funcţiile şi aplicaţiile.
Designul lui Nokia N9 este unul de excepţie, mai mult ca sigur avem de-a face cu cel mai frumos Nokia de până acum şi unul dintre cele mai frumoase telefoane mobile produse vreodată. Mobilul vine în trei culori, albastru, roşu şi negru. Noi am avut în mână ultima variantă, de un negru mat foarte elegant. (continuare…)

9 comentarii

 1. Comentariu scris de tratamente naturiste
  Publicat la data de 24.10.2011, ora 10:47

  Totusi este c-am tarziu pentru nokia. Daca insa sunt seriosi isi vor reveni.

 2. Comentariu scris de pilat din pont
  Publicat la data de 25.10.2011, ora 18:53

  Domnule Dan Dragomir , va rog frumos sa defintzi mai in detaliu ce insemna design de exceptie , domnule ca am inebunit cautand acel element de design care sa ma dea pe spate la acest ULTRA ,SUPER, MEGA, reusit bluff de N9. Pe bune vb serios acum; definitzi punct cu punct elementele de exceptie ale acestu dsign. Dar va rog ca la carte ca la facultatea de arhitectura sectia design industrial . Eventual daca aveti argumentele , faceti va rog si o scurta comparatie cu alte modele actuale de la alte telefoane ( marci diferite ) si demonstrati superioritatea acestui super mega ultra design al lui ..N9 . Mie de exemplu imi place dar fara ajung la asemenea superlative – cum ar fi : “de exceptie”, deci imi place pur si simplu designul lui Glaxy Nexus . Si atat. As putea sa devin tendentios si sa zic ca pe mine nu ma plateste nimeni pt a lauda cu ochii inchis; dar nu o fac fiindca nu am dovezi in acest sens. Insa fara argumente solide din partea dvs , acolo ar duce gandul. Va multumesc

 3. Comentariu scris de pruteanu
  Publicat la data de 25.10.2011, ora 23:29

  c-am se scrie legat

 4. Comentariu scris de Ana
  Publicat la data de 25.10.2011, ora 23:46

  Însă niciodată nu este prea târziu să înveţi lucruri noi, cum ar fi rolul cratimei.

 5. Comentariu scris de Tudor
  Publicat la data de 26.10.2011, ora 00:40

  Draga Tratamente Naturiste !
  Eu inteleg ca pentru tratamentele naturiste nu trebuie sa treci pe la scoala dar daca tot scrii in limba romana pe internet incearca sa te interesezi cum se scrie in limba asta grea. “Cam” se scrie “cam” si nu “c-am”. Asta in textul tau.
  Exista si “c-am” dar inseamna cu totul altceva si se foloseste in cu totul alt context.
  Si “by the way” … nu e deloc tarziu pentru Nokia. Tarziu este pentru aia care s-au calcat in picioare sa arunce banii pe alte telefoane si acum nu mai au bani sa cumpere N9 !

 6. Comentariu scris de mimi
  Publicat la data de 26.10.2011, ora 05:50

  Tristul cantec de lebada al Nokia. Au ramas atat de in urma incat si-au dezamagit si cei mai fanatici funi! Inca de cand dominau piata (din inertie) am prevazut, in discutiile cu prietenii, prabusirea acestui gigant. Managementul sub orice critica au pus pe butuci un mare nume de marca. Adio Nokia!

 7. Comentariu scris de Mark
  Publicat la data de 26.10.2011, ora 23:26

  Ca sa vezi unde statea profetul! Oricum ,daca la posturile de mai sus am fost la lectia de gramatica limbii romane, in cazul tau e a romglezei. Adica, “funii” sunt fani! Din nou la limba romana, “managementul” A “pus pe butuci”, nu AU! Managerii AU, ca de aia sunt manageri, sa AIBA! Dar, la urma urmei, gramatica si profetiile nu “e” compatibile! Nu, nu!

 8. Comentariu scris de smx
  Publicat la data de 27.10.2011, ora 02:46

  si uite,ca de la “raposatul nokia” trecem la invatatul limbii romane gramatical….observam orice e neinteresant,nimik altceva bun

 9. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 31.10.2011, ora 11:09

  Design-ul nu poate fi “explicat cu argumente”. Ori îți place, ori nu-ți place. În cazul Nokia N9 este un design excelent semnalat de toți cei din domeniu, nu e părerea mea. În primul rând acest articol este semnat Vali Bîrzoi, chiar dacă eu l-am adăugat pe site. În orice caz este altceva decât Galaxy sau iPhone care arată toate la fel.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive