Gadgeteer Awards

Nokia N9 – impresii după testare

| 20.10.2011
Back to Yahoo!

DSC 0046 150x150 Nokia N9  impresii după testareAm avut la teste, pentru cateva zile, Nokia N9, un smartphone cu OS MeeGo la a carui prezentare oficiala s-a discutat aprins, cu patima demna de un nou iPhone, scrie Alex Radescu.

Pentru ca mai dureaza ceva pana la aparitia textului in pagina de gadget din Jurnalul de Duminica, o sa insir mai jos cateva impresii.

- Chiar daca iPhone a deschis o noue cale, abordare, viziune in telecomul mobil conectat la net, ideal ar fi ca producatorii sa nu copieze. Cu N9, Nokia trebuia sa fie altceva: nici copie de iPhone, nici de Android, dar sa nu ma lipseasca de facilitatile, de meniul simplificat, de accesul dintr-un click la online/aplicatii etc. Din fericire, N9 nu dezamageste si nici nu vrea sa fie un E6 complet tactil!

-Cu N9, designerii Nokia prind din nou viata! Ecranul usor curbat in exterior, negrul (modelul testat de mine) si materialul compact, dur dar ne-metalizat. Fara butoane, doar doua lame metalice pe rama laterala (surprinzator meniu deschis, pe ecran). In plus, swipe (stanga-dreapta, sus-jos, cu degetul pe ecran), face totul mult mai simplu. As fi vrut insa un ecran mai mare (are doar 3,9 inci, adica 9,9cm).

- Usor acces la aplicatii, la managementul aplicatiilor, aduce aminte de meniul similar de la platforma Android. (articolul continuă…)

4 comentarii

 1. Comentariu scris de constant
  Publicat la data de 20.10.2011, ora 22:04

  Macar de ciuda si fanii iPhone n-or sa recunoasca lucrul asta.) ca Nokia N9 chiar este un smartphone absolut uimitor. Pentru ca chiar nu seamana cu nimic din ce-a iesit pana acum pe piata, si daca te uitsi atent la N9 el exceleaza prin design-ul absolut simplu. Aplicati avem? avem.) pe Nokia store. Fluid in utilizarea meniu-rilor este?este.) OS-ul este stabil? este.) alte intrebari?.)

 2. Comentariu scris de rrr
  Publicat la data de 22.10.2011, ora 08:33

  Sa inteleg ca ai dat 550-570 EURO pe N9. PENIBIL pretul!!! Ca si la iphone!!!

 3. Comentariu scris de Claudiu
  Publicat la data de 24.10.2011, ora 10:35

  Au scos un tel mort inainte de a se naste, ce tupeu trebuie sa ai sa scoti un telefon pe piata dupa ce ii anunti moartea sistemului de operare?
  Asta sa rivalizeze cu iphone? niciodata.
  Si-au dat seama ca nu au cum sa concureze cu iOS sau Android, ca sa faca asta le trebuie cativa ani buni si multi bani bagati in developeri sa faca aplicatii pt Meego si nici asa nu e sigur ca vor putea sa ajunga vreodata iOS sau Android, asta a fost si cauza ingroparii Meego.

 4. Comentariu scris de constant
  Publicat la data de 8.11.2011, ora 22:01

  Ok, daca MeeGo este nascut mort, o sa ne bucuram de Nokia N9 pe Wp7. Este probabil cea mai buna mutare a finlandezilor de pana acum. E bine ca N9 nu ramane chiar asa exclusivist in formatul prezent cu MeeGo ci v-a renaste sub numele Lumia. Pretul este chiar unul normal incepand cu 430 eur versiunea 16 Giga si 480 eur vers 64 Giga.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive