Gadgeteer Awards

Intel se aliază cu Google pentru a putea intra pe segmentul mobile

| 15.9.2011
Back to Yahoo!

Paul Otellini si Andy Rubin Intel se aliază cu Google pentru a putea intra pe segmentul mobileDupă aventuroasa relaţie (de business) cu cei de la Nokia, Intel şi-a regăsit mintea de pe urmă şi face ceea ce trebuia făcut mai demult, spune Vali Bîrzoi.
Nu te aliezi cu un alt producător hardware pentru a aduce arhitectura ta şi în segmentul smartphone-urilor şi tabletelor. Ci cu un producător de sistem de operare, ba chiar cu cel mai mare, Google.
Aşadar, cele două companii au anunţat extinderea parteneriatului lor în scopul optimizării viitoarelor versiuni ale platformei Android pentru gama de procesoare Intel Atom. Astfel, viitoarele variante ale platformei Android vor funcţiona ţi cu tehnologiile Intel.
De ce nu au făcut asta mai devreme? Nimeni nu ştie, încurcate sunt căile negocierilor. Cert este că Intel trebuia să macă o astfel de mutare, altfel risca să rămână pe dinafara unei pieţe cheie. Personal Computingul se mută tot mai mult pe tablete şi smartphone, unde Intel a încercat până acum fără succes să-şi facă intrarea.

„Prin optimizarea platformei Android pentru arhitectura Intel aducem pe piaţă noi capabilităţi care vor ajuta la accelerarea inovaţiei, a gradului de adoptare şi lărgirea posibilităţilor de alegere, ducând la lansarea de noi produse bazate pe arhitectura Intel şi platforma Android”, spune Paul Otellini, Preşedintele şi CEO-ul Intel. “Împreună dezvoltăm arhitectura Intel şi oferim noi niveluri de inovaţie pentru platforma Android”, a completat el.

(continuare…)

4 comentarii

 1. Comentariu scris de Gregorian
  Publicat la data de 17.9.2011, ora 02:39

  Cel mai mare producator al unui Sistem de Operare este Microsoft si nu Google.

  Google a intrat si pe piata de hardware cumparand divizia de telefoane mobile a Motorola.

  Deci ce voiati sa spuneti?
  Intel facuse bine ca a incercat o colaborare cu Nokia, iar din colaborarea aceea a iesit inclusiv un nou sistem de operare pentru telefoane mobile, numit MeeGo (folosit de Nokia N9).

  De ce ar renunta si Intel la MeeGo dupa ce CEO-ul Nokia si-a impus punctul de vedere si a facut ca Nokia sa adopte Windows 8 Mobile pentru viitoarele sale telefoane mobile.

 2. Comentariu scris de constant
  Publicat la data de 17.9.2011, ora 11:01

  Asa este, incurcate sunt caile negocierilor. Insa Intel se orienteaza catre un producator de soft care nu are niciun patent in telecom (de aia Google a cumparat Motorola). Ok, o s avedem cat de desteapta este alianta. Cu Nokia insa, ei au deja majoritatea patentelor in terminalele mobile, nu trebuiau decat sa imbunatateasca procesoarele si sa mearga Intel cu Nokia asa cum au scos deja pe piata modelul N9 cu MeeGo, un model extrem de reusit si care se comporta excelent. S’auzim de bine!

 3. Comentariu scris de roman
  Publicat la data de 17.9.2011, ora 13:28

  intel se aliaza cu oricine numai banul sa iasa
  exista apple, google, microsoft care deja primesc roadele
  plus ca samsung castiga mult de pe urma acestor acorduri, vezi noile generatii de laptopuri

 4. Comentariu scris de constant
  Publicat la data de 22.9.2011, ora 19:09

  Am pus mana pe un N9 in carne si oase. Oameni buni, eu cred ca telefonu asta ramane asa, chiar si fiind singurul model cu MeeGo, un model de colectie pe care fanii Nokia si nu numai se vor bucura sa-l aiba.
  Ce frapeaza la el este designul, forma carcasei(este dintro bucata) iat ca user experience, credeti-ma ofera absolut tot ce-si poate dori un impatimit al smartphone-urilor.

  Poate dupa feedback-urile pecare le vor avea cei de la Nokia despre acest model, vor reusi pana la urma sa contunue seria modelelor cu MeeGo…ar fi pacat sa nu fie asa.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive