Gadgeteer Awards

Synaptics vrea să facă un ecran pentru smartphone

| 12.9.2011
Back to Yahoo!

synaptics clearpad 3000 touchscreen 150x150 Synaptics vrea să facă un ecran pentru smartphone Synaptics, specialist în dispozitive touch, a anunțat că lucrează la un nou touchscreen pentru smartphone-uri, care să redea senzația unei tastaturi fizice.

Compania susține că o astfel de funcție ar ușura operarea ecranului tactil, deși ecranele cu feedback nu au avut un succes extraordinar. Din contră, utilizatorii preferă ecranul multitouch obișnuit, conform cifrelor de vânzări. Studiile arată că telefoanele cu touchscreen au depășit de mult pe cele cu tastatură fizică.

Oficialii Synaptics cred că pot să ofere pe touchscreen senzația de utilizare a unei tastaturi fizice, cu fiecare buton delimitat. Acest lucru ar permite scrierea mai facilă a mesajelor.

Synaptics lucrează de vreo doi ani la un concept similar, dar pînă acum tehnologia nu a fost încorporată în smartphone-uri de top. Sony PlayStation Vita, care nu a fost încă lansată oficial, are această tehnologie încorporată. Dar acum, Synaptics vrea să aducă soluția pe terminale smartphone.

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Alto
    Publicat la data de 14.9.2011, ora 16:32

    Cand am vazut stirea, ma gandeam ca daca tot poarta numele de Synaptics, poate are vreo legatura cu comunicarea direct prin creierul uman. Dar nu, firma se ocupa cu crearea unui touchscreen ca oricare altele, doar ca va fi cu valuri, care sa fie simtite. Nu-i nimic, si asta e bine, doar ca mie nu-mi place.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive