Gadgeteer Awards

Blackberry Colt, primul smartphone QNX

| 9.8.2011
Back to Yahoo!

blackberry colt qnx bgr.com 5204697 150x150 Blackberry Colt, primul smartphone QNXCanadienii de la Reserach in Motion (RIM) vor să folosească sistemul de operare pentru tablete (QNX) pe un smartphone, Blackberry Colt.Acesta va fi primul terminal Blackberry care încearcă să aducă noua experienţă de la Playbook pe un super-telefon. Totuşi, analiştii  notează că iniţiativa vine destul de târziu, iar formatul ales, cel clasic pentru Blackberry, va face ca acest model să treacă neobservat.
Telefonul Blackberry Colt face parte din seria de noi terminale smartphone pe care canadienii le lansează în speranţa că vor recâştiga terenul pierdut în faţa Android şi iOS. Colt vine însă cu procesor la 1 GHz sau peste, în timp ce terminalele competitoare au procesoare dual-core, conform PCW. În timp ce Blackberry, ca şi Nokia, pariază pe viaţa bateriei, funcţii business, securitate, rivalii vând pe bandă rulantă terminale premium, cu adaosuri mari, viaţa bateriei scurtă, nesigure. Dar sunt terminale aspiraţionale, la care visează orice utilizator de telefonie.

Rămâne de văzut pe termen mai lung care dintre modele va rezista în timp, deocamdată Apple sau Samsung o duc mult mai bine.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive