Gadgeteer Awards

Terminalele smartphone sunt aproape o treime din vânzările de telefoane

| 27.7.2011
Back to Yahoo!

acers21 150x150 Terminalele smartphone sunt aproape o treime din vânzările de telefoaneÎn ciuda problemelor financiare, adopția terminalelor smartphone nu încetinește și ele reprezintă 28% din vânzări, conform unor studii.

Anul acesta se vor vinde circa 420 de milioane de terminale inteligente, de la iPhone și Galaxy S2 pînă la terminalele ieftine cu Android. Per-total, vânzările de telefoane mobile continuă să reprezinte peste un miliard de unități. Dar în 2016, spune firma de analiză IMS Research, telefoanele smartphone vor ajunge la miliardul de unități.

Așa că nu va scădea nicicum consumul de aplicații sau conținut digital dedicat telefoanelor, din contră. Android va fi dominant în următorii ani, asigură analiștii. Ei spun că problemele pe care le au unii dintre producătorii globali țin tocmai de faptul că nu s-au putut adapta mai rapid la aceste schimbări și la cererea masivă de terminale premium, care să fie comparabile cu iPhone.

Lipsa unor terminale de acest gen a permis intrarea pe piață a noilor jucători, mai ales cu ajutorul Android.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive