Gadgeteer Awards

iOS 5 sau de ce nu e nevoie de un nou iPhone

| 7.6.2011
Back to Yahoo!

iOS 5 150x150 iOS 5 sau de ce nu e nevoie de un nou iPhone
Într-o perioadă în care lumea Android-ului mută mai mult pe partea de hardware, Apple atacă prin software, scrie Radu Dumitru pe www.mobbi.ro.

De fapt, sunt atât de entuziasmat de ce aduce nou iOS 5 încât mi s-ar părea absolut normal dacă Apple n-ar anunţa în acest an şi un nou model de telefon. iPhone 4 este bine făcut, solid, performant, iar cu iOS 5 la bord devine un nou telefon. Iată ce mi-a plăcut:

Noul sistem de notificări. E inspirat din Android şi aduce o fereastră ce reuneşte toate notificările de la diverse programe într-un singur loc, disponibilă la o atingere de sus în jos. Ca pe Android, dar nu c-ar fi ceva în neregulă cu asta atâta vreme cât este o idee foarte bună şi eficientizează lucrul cu telefonul.

iMessage, mesagerie instant prin push. Acest serviciu va fi disponibil tuturor celor ce rulează iOS 5, indiferent de dispozitiv. E ca un Yahoo Messenger, doar că făcut de Apple şi pus pe întreaga lor baza de 200 de milioane de utilizatori, permite mesagerie instant, transfer de fotografii, video şi contacte şi oferă informaţii de delivery şi read pentru mesaje. Cei care au Blackberry şi au intrat în Instant Messenger-ul de pe el ştiu ce mişto este să ai o astfel de opţiune prin servicii de tip push. Eşti veşnic conectat, eşti instant disponibil, aşa cum eşti disponibil şi pentru emailul prin push, fiind mult mai bun decât experienţa pe care mi-o oferă de exemplu Meebo pe Android. Apple tocmai a oferit un motiv foarte solid pentru ca un grup de prieteni să aibă cu toţii iPhone [continuare].

6 comentarii

 1. Comentariu scris de sorin_dm
  Publicat la data de 8.6.2011, ora 08:17

  iMessage e un fel de WhatsApp (http://www.whatsapp.com/)

 2. Comentariu scris de cneius
  Publicat la data de 8.6.2011, ora 15:07

  nu inteleg, de ce trebuie sa fiu vesnic conectat si instant disponibil?

 3. Comentariu scris de alex
  Publicat la data de 8.6.2011, ora 19:20

  “misto” folosesc si eu din cand in cand la o bere cu prietenii, dar ca recomandare, e deranjant sa-l citesc intr-un articol de… presa

 4. Comentariu scris de CARMEN OSAMA
  Publicat la data de 9.6.2011, ora 11:21

  E o porcarie ios 5 asta , tot ce e in ios 5 am eu pe 4.3.2 , cu tweakuri . Plus ca arata mai bine telefonul meu , cu tema de htc :)

 5. Comentariu scris de ADM
  Publicat la data de 9.6.2011, ora 15:55

  I disagree.

 6. Comentariu scris de Hypercube
  Publicat la data de 9.6.2011, ora 15:57

  De acord cu alex si cu cneius, de ce ar tb sa fiu “vesnic conectat si disponibil” si ce-i cu limbajul asta de cartier? Apoi, ar fi interesant sa ne descrii si noua cum e “atacul prin software”.. :-) ). Avand in vedere ca ai si citat/preluar shtirea asta de te miri de unde, care e valoarea “relatarii”? Va spun eu : zero! Si numele site-ului l-atzi gresit…ce-i aia “gadgeteers” ca nici nu poti pronuntza (si cunosc engleza si shtiu de la ce “vine” termenul, dar tot aiurea suna)? Vai vai…cred ca ar trebui sa repetati anumite clase la scoala, ani de acasa…etc…Succes mai departe, “gadgeteer”-ilor..poate va curentati!

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive