Gadgeteer Awards

Amenințări informatice pentru Android (noi)

| 2.6.2011
Back to Yahoo!

adobe photoshop android 150x150 120x120 Amenințări informatice pentru Android (noi)Marii producători de soluții de securitate au descoperit noi aplicații malware în Android Market.
Dacă la început părea doar o modă să folosești un antivirus pentru terminalul smartphone, se pare că aplicația de securitate IT va deveni obligatorie și pe telefon sau tabletă pentru că hackerii nu bat pasul pe loc. În Android Market au fost găsite noi coduri malware, care pot cauza probleme, scrie Mobile Business. Se pare că sunt similare cu primul val de aplicații infectate, care au fost deja șterse de oficialii Google.

Angajații Google au descoperit 26 de aplicații infectate, care au afecat între 30.000 și 120.000 de utilizatori. Nu se știe exact. Deocamdată, aplicația infectează copiază doar identitatea terminalului (IMEI), versiunea software utilizată și modelul aparatului. Aceste date se transmit spre serverele piraților internetului fără știința proprietarilor. Probabil ei vizează terminale pe care se fac plăți, mobile banking și așa mai departe.

9 comentarii

 1. Comentariu scris de Adi
  Publicat la data de 3.6.2011, ora 14:34

  Să tot fie malware-uri pe Android. Să sporească! :) )

 2. Comentariu scris de cracker
  Publicat la data de 3.6.2011, ora 23:19

  Prostii, cine-i obligat sa descarce aplicatii de la market? sunt si alte metode de descarcat aplicatii curate.In plus, nu-i nevoice de pirati sa copieze IMEI-ul telefonului, stati linistiti ca de asta s-au ocupat cei de la SIE, SRI, inaintea piratilor! Nu trebuie sa va fie frica de virusi, aiurea, problema e ca ne sunt ascultate telefoanele din interior, n-avem noi problema cu cei din afara.

 3. Comentariu scris de Mirela
  Publicat la data de 4.6.2011, ora 12:39

  Nu exista o lista a aplicatiilor care fac porcarelele astea? Sa stiu ce se intampla cu HTC-ul meu,care de la o vreme nu mai reactioneaza deloc normal…nu raspunde la comezi,se blocheza una-doua,intra intr-o bucla a ultimelor 5-6 aplicatii pe care le accesez…nici nu stiu ce sa-i fac. Aveti idee,trebuie sa instalez un antivirus? M-ati putea indruma,dintre cele existente in market-ul Android,pe care sa mi-l instalez? Va rog, Multumesc

 4. Comentariu scris de dan
  Publicat la data de 4.6.2011, ora 14:51

  nu acelasi lucru poate fi spus si despre iq-ul tau…probabil se afla in regres, ar trebui sa-ti fie mila de tine.

 5. Comentariu scris de avocatul_diavolului
  Publicat la data de 4.6.2011, ora 23:55

  pai cum dracu…android e google iar stirea e sustinuta de yahoo…antireclama nemascata :D
  sa fiti iubiti!

 6. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 5.6.2011, ora 20:00

  @cracker da, stim, dai un search pe google si unde gasesti aplicatia, sigur e fara malware :-)

 7. Comentariu scris de Adi
  Publicat la data de 6.6.2011, ora 15:21

  @Mirela: tot susțin că HTC e marcă de cacao și produsele lor nu șin, dar nimeni nu ascultă…

 8. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 6.6.2011, ora 15:23

  Asta e la fel de tare ca si prima remarca :-)

 9. Comentariu scris de Android fan
  Publicat la data de 7.6.2011, ora 15:27

  oooooooooo……ce super stire….vaii….ce “malware” rau……imi copiaza imei de la telefon :) ) cred ca o sa murim din cauza asta…fugitiiiiiiiiiiiiii..

  P.S Din cate am vazut eu, la majoritatea aplicatiilor din market te anunta ce “rau” face aplicatia. Exista oricand posibilitatea sa NU instalezi…. Eu as fi considerat malware daca imi lua sa zicem pozele facute cu telefonul si le uplodau cine stie pe unde….dar cu imei “copiat” e de ras, sincer, avand in vedere alte lucruri negative (mult mai grave) care se intampla in mod curent pe android sau iOS.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive