Gadgeteer Awards

Mango. Windows Phone 7, aşa cum trebuia lansat

| 24.5.2011
Back to Yahoo!

Windows Phone 7 Logo 150x150 Mango. Windows Phone 7, aşa cum trebuia lansatMicrosoft a anunţat astăzi noua versiune pentru Windows Phone, denumită Mango, care va aduce peste 500 de noi caracteristici, scrie Vali Bîrzoi.

Cu o lansare a Windows Phone 7 făcută pentru că nu se mai putea aştepta, primită ok – deci nu desfiinţată, ceea ce e mult pentru Microsoft în sfera mobile – şi cu doar 1,6 milioane de dispozitive vândute în primul trimestru, trebuia făcut ceva. Ceva major, dincolo de anunţul achiziţiei… pardon, alianţei strategice cu Nokia. Ceva Bam! Smash! Să rupă gura târgului. Ia, cum ar fi să vină Microsoft cu cele câteva sute – da, aţi citit bine, sute de îmbunătăţiri la Windows Phone 7 pe care le-a promis chiar de la lansare?
Ok, dacă toate cele de mai sus trebuiau să poarte un nume, li s-a spus… – nu, de data asta n-aţi ghicit, nu e un nume inspirat gen „Windows Phone 7.5”. Adică e versiunea 7.5, dar se numeşte Windows Phone Mango. cel puţin deocamdată…
Microsoft a anunţat astăzi noua versiune pentru Windows Phone, denumită Mango, care va aduce peste 500 de noi caracteristici în experienţa de utilizare a smartphone-urilor, comunicării, aplicaţiilor şi a internetului, se laudă Microsoft. Dar noi ţtim că nu la acest capitol stă slab cel mai mare producător mondial de software (întreb a doua oară, i se mai potriveşte sintagma asta?)

6 comentarii

 1. Comentariu scris de Anthony Redgrave
  Publicat la data de 25.5.2011, ora 21:15

  De unde pana unde e cel mai slab? Impresia generala foarta proasta si care denota lipsa de informare de fapt, este ca Microsoft “face” doar Windows. Tu stii cate aplicatii si ce fel de aplicatii face Microsoft? Ai dat chiar cea mai slaba nota tuturor aplicatiilor create de Microsoft? Sunt domenii in care nu au concurenta. Si daca tot am adus vorba de asta, nu prea au concurenta nici in domeniul in care ii acuzi ca ar fi slabi. Cota lor de piata va fi intotdeauna mai mare, fiindca Linuxul e o varianta foarte proasta pentru utilizarea de zi cu zi, se vede si se simte clar ca nu e facut pentru un utilizator de zi cu zi, Gnome si KDE fiind pline de bug-uri de ani buni de zile, iar OS X-ul Mac-urilor nici nu e demn de luat in seama cu ai lui utilizatori care il folosesc mai mult fiindca abia stiu sa apese un buton de Power pe calcutor/laptop. Te intreb, daca tot ii acuzi de “cel mai slab producator” cat de bine te-ai documentat despre Microsoft inainte de a dezinforma si mai mult putinii cititori pe care ii aveti?

 2. Comentariu scris de Androider
  Publicat la data de 27.5.2011, ora 16:10

  d-le Anthony Redgrave care ati facut comentariu, nu cred ca ati citit cu atentie. Omul a spus: “Dar noi stim că nu la acest capitol stă slab cel mai mare producător mondial de software”,
  sa-ti refrazez pe intelesul tau:
  “Dar noi stim că, cel mai mare producător mondial de software, nu la acest capitol stă slab ”
  In concluzie nimeni NU a spus ca Microsoftul e cel mai slab, cum insinuezi tu, intelegi.
  Cat despre vechea competitie Linux vs Windows, aici nu pot sa spun decat ca windowsul e cu siguranta cel mai bun SO pentru utilizatorii finali, insa pentru servere…linux-ul cam rupe tot in toate versiunile lui de la gratuit la profesional.
  Cat despre MacOS, nu prea am ce comenta, este un sistem care desi este de foarte mult pe piata si s-a facut o reclama excesiva tipic apple, nu s-a inpus si nici nu o sa se impuna, si aici daca o sa vina fanii apple sa ma contrazica sa zica ca MacOS e cel mai tare ca nu are virusi, pai normal ca nu are virusi pentru un sistem asa de putin folosit si de neinteresant nimeni nu se chinuie sa faca virusi, doar ceva exploituri de 2 lei

 3. Comentariu scris de doom_laur
  Publicat la data de 28.5.2011, ora 01:05

  Intr-adevar, Linux-ul este prea complicat pentru a fi folosit de utilizatorii de rand (ma refer de exemplu de parintii mei), si nu am avut placerea sa folosesc un Mac pana acum. Cat despre Windows, da, sunt de acord, este cel mai prost sistem de operare dintre toate. E varza la mai toate capitolele in afara de usurinta de utilizare.

 4. Comentariu scris de cibis
  Publicat la data de 28.5.2011, ora 13:22

  Dragul meu ce te simti asa de jignit !!! Omul are in mare parte dreptate insa nu vreau sa dau replica uzuala gen: LUCREZI CUMVA LA EI???…ce esti asa de orgolios….crezi ca nenea ala mare care a iesit la ,,pensie,, si era la fel ca tine(orgolios) a cazut pe locul 2 ori chiar 3 din fruntea celor mai bogati oameni ai lumii de ce a facut-o????…hai sa nu te tin pe jar prea mult asa ca imi permit sa iti dau eu raspunsul pentru ca a pierdut din piata unde era cel ma tare…p.s.- GOOGLE este brandul acestui mileniu nu MICROSOFT!!! ori WINDOWS!!!

 5. Comentariu scris de John
  Publicat la data de 29.5.2011, ora 17:57

  Microsoft face multe, mai ales bube, bug-uri si belele.
  Cred ca mrrr… Anthony lucreaza la ei de-i elogiaza asa. Nene, daca nu faci ca politicienii romani, vei citi ce scria in articol cuvant cu cuvant pe cuvantul tau ca vei remarca cat de departe de afirmatie esti …. Doh … unde dai si unde crapa … de necaz ..

 6. Comentariu scris de Adi
  Publicat la data de 5.6.2011, ora 20:25

  Orice baiat care stie sa dea si el 3 comenzi in linux se arunca sa spuna faptul ca Windows-ul este un sistem de operare slab…Pe langa faptul ca Linux-ul este un sistem de operare mai dificil pentru utilizatorii de zi cu zi lipsa aplicatiilor si compatibilitatea acestora cu diferitele versiuni de linux iarasi este o mare problema. Cand detii 90% din piata si te ataca toti pe unde pot este greu sa tii pasul. Sa nu mai spun ca majoritatea sistemelor de operare Windows din Romania sunt piratate, cu updateurile nefacut de 1 an si cu alte zeci de programe piratate instalate. Se stie ca producatorii de soft “saboteaza” intr-un fel piratarea prin nefunctionarea la adevarata capacitate a copiilor piratate. Windows este un sistem de operare ok, nu perfect dar daca renunti la aerele de mare IT-st vei vedea si calitatile Windows.
  PS: Nu lucrez la Microsoft :)

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive