Gadgeteer Awards

Ce-am inteles eu despre Samsung Galaxy Tab 10.1v

| 24.5.2011
Back to Yahoo!

Samsung Galaxy Tab 10.1v thumb1 150x150 Ce am inteles eu despre Samsung Galaxy Tab 10.1vAvertisment: acesta nu este un review, spune Victor Kapra.

Acasa, am laptopul. Cand ies, am smartphone-ul. Uneori, imi verific mail-ul si pe iPod Touch. Atunci, de ce sa imi complic viata si cu un tablet?
Aceasta a fost intrebarea cand am luat in teste Samsung Galaxy Tab 10.1v.

Concluzia rapida? Sincer, merita:
- Un tablet este mult mai usor de mutat prin casa sau de luat afara decat un laptop, fie el si unul hi-end de 1,299 kg.

- Un tablet este mult mai generos decat un smartphone (in primul rand dimensiunea ecranului, calitatea la care face poze/inregistreaza video, calitatea la care reda video)

- Fata de un laptop, un tablet vine cu fascinanta lume a aplicatiilor pentru telefoane inteligente (in cazul nostru Android)

Stiu, concluziile suna oarecum pueril, dar de multe ori e bine sa tragi linie clara sub avantaje/dezavantaje pentru a nu te lua valul modei. [...]

6 comentarii

 1. Comentariu scris de florin
  Publicat la data de 25.5.2011, ora 09:39

  Eu cred ca este o prostie tehnologica…nu are putere de calcul si marimea afisajului unui leptop performant…in acelas timpeste extrem de incomod daca-l compari cu un telefon inteligent…Eu unul il compar cu combinele aleamari cu radiocasetofon cu care mergeau pe brat “guturii”prin anii80….singura li utilitate practica ar fi ,poate,de citi carti in pat ….fiinca il iei mai usor in pat decit pe un laptop….in rest sa-l folosesti ca telefon este penibil daca esti in restaurant,magazin sau pe trotuar…in fine ,este un dispozitiv care sa mentina vinzarile de öroduse”ale unor mari concerne industriale…pentru ca daca il compari cu samsung galasi 2 …..telefonul il bate de-l asculta cu urechea ….hai pa !

 2. Comentariu scris de Adi
  Publicat la data de 25.5.2011, ora 16:11

  Dă-mi voie să te contrazic din nou asupra unei idei expuse: calitatea pozelor făcute de tablete este net inferioară celor făcut de smartphone-uri. Eu am comparat pozele făcute de Ipad, Galaxy Tab și telefonul meu Nokia E72. Ambele tablete fac poze mai șterse și cu mai mulți pureci video comparativ cu telefonul, care oricum nu este de ultimă generație.

 3. Comentariu scris de Victor Kapra
  Publicat la data de 26.5.2011, ora 23:51

  Adi,
  Ai facut poze cu acest model NOU de Galaxy Tab, adica Samsung Galaxy Tab 10.1v?
  Apoi, te-as mai ruga sa remarci cum ca eu nu fac niciun fel de comparatie intre pozele facute de 10.1v si cele facute de alte echipamente mobile, spun doar ca „fotografiile sunt mai mult decat decente”
  Dar oricum multumesc pentru comentariu, voi salva niste poze facute cu acest tablet si le pun pana luni pe blog… mai discutam atunci

 4. Comentariu scris de George
  Publicat la data de 27.5.2011, ora 10:46

  Mai intai testati voi o tableta si apoi spuneti ca nu se poate compara cu un smartphone sau laptop!Galaxy Tab 10.1 chiar face poze net superioare nokia si mai si filmeaza Full HD,sa nu mai zic de dual core Nvidia Tegra si Android Honeycomb care e destul de bun!

 5. Comentariu scris de silviu
  Publicat la data de 30.5.2011, ora 12:37

  dispozitivele ca ipod-ul touch in curand vor dispare sunt total inutile, apple a scos multi bani de pe urma lor
  o tableta iti ofera totul este combinatia perfecta cu un telefon, cel putin eu asa o vad

 6. Comentariu scris de Adi
  Publicat la data de 30.5.2011, ora 23:02

  Nu am testat noua tabletă 10.1v doar primul Galaxy Tab care, repet, m-a dezamăgit. Nu cred că voi cumpăra vreodată vreo tabletă fiindcă tot timpul vor fi mai slabe ca un laptop decent și autonomie mai mică ca un telefon inteligent. Ținând cont că producătorii componentelor pentru tablete și telefoane sunt aceeași, nu ai cum să bagi piese mai bune într-o tabletă mai mare (deci ecran mai mare și mai scump, acumulator mai mare și mai scump…) decât un telefon, tabletă care se încadrează cam în același spectru de prețuri cu telefoanele de ultimă generație. Nu e așa profitabil pentru producători. Chiar aș dori să văd comparativ poze făcute cu un telefon bun și aceleași cadre luate cu acest Tab, să vedem superioritatea acestuia din urmă…

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive