Gadgeteer Awards

Nokia va folosi cipuri ST-Ericsson pentru telefoanele WP7

| 20.5.2011
Back to Yahoo!

NOK WIN PHONE Nokia va folosi cipuri ST Ericsson pentru telefoanele WP7
Nokia a semnat un parteneriat cu ST-Ericsson pentru a include cipurile lor în telefoanele mobile Windows Phone 7, conform Forbes.
Compania este controlată 50-50% de Ericsson și STMicroelectronics, un producător european de cipuri. Marii jucători din industria telefoanelor mobile folosesc un cip Qualcomm la 1GHz pentru telefoanele Windows Phone 7. Asta și datorită cerințelor speciale Microsoft, dar și faptului că Qualcomm furnizează procesoarele pentru multe terminale smartphone foarte populare. Oricum, Nokia va avea parte de un tratament special, probabil și o versiune specială a platformei software.

Tot nu știm când vor fi lansate primele telefoane mobile Nokia cu Windows Phone 7.

8 comentarii

 1. Comentariu scris de Adi
  Publicat la data de 20.5.2011, ora 20:58

  Sa inceapa din nou Nokia sa le dea celorlalti lectii.

 2. Comentariu scris de gaga
  Publicat la data de 21.5.2011, ora 23:35

  Abia astept

 3. Comentariu scris de Gogutu
  Publicat la data de 22.5.2011, ora 02:17

  cu ce ? cu caramizile lor de telefoane ? Nokia niciodata nu au avut gratia unor Motorola (vezi de pilda exemplul Startak), performantele unor Sony Ericsson, frumusetea unor telefoane Android, rafinamentul unor HTC-uri sau aspectul slefuit al telefoanelor Samsung. Nokia doar au fost unul si acelasi lucru : telefoane supraaglomerate. Le mai lipsea undita de pescuit si busola agatata de carcasa, ca sa para doar niste chinezarii de prost gust (cum fac astia produse de bazar), supradimensionate (gen camion rusesc) , chiar si telefoanele lor de “ultima generatie”…

 4. Comentariu scris de andrei
  Publicat la data de 22.5.2011, ora 12:00

  mda :) ) precis…lectii de prostie sau ce?? Ca deseori imi vine sa calc in picioare terminalul nokia….X6. Toti tzaranii isi iau nokia la fel cu toti taranii parveniti isi iau “adidasi” p_u_m_a albi din tata in fiu……
  un exemplu doar: la nokia “Activat” se scrie ACTIVARE,… lista de contacte daca introduci acelasi numar cu alt nume nu-si da seama si nu te avertizeaza…doar nu-ti afiseaza decat numarul, nu si numele ca-i prost de bubuie…poti introduce la numarul de telefon cu 1000 de nume in agenda. PREFER O MARCA CONCURENTA…nu dau numele!

 5. Comentariu scris de Fman27
  Publicat la data de 23.5.2011, ora 13:24

  Adi, cu toate ca nokia va avea wp7, tot HTC va ramane lider pe piata smartphone-urilor ;) .

 6. Comentariu scris de eric
  Publicat la data de 23.5.2011, ora 13:31

  Ahhhh,leader pe piata smartfonurilor ??? Cred ca exista ceva numit I-phone,doh…..tot restul au ratat trenul…Aleea Jacta Est(he he adica zarurile sunt aruncate in latina bah…)

 7. Comentariu scris de Adi
  Publicat la data de 24.5.2011, ora 00:11

  Imi pare rau sa vad ca va prostiti asa de rau. V-ati lasat dusi in eroare de filmulete tampitele de pe youtube cu imbecili din state impresionati ca au telefoane color… Nu uitati ca Nokia avea in 2005 telefoane pe piata americana cu touch in timp ce toti aveau Motorola alb-negru cu clapeta…(vezi Nokia 770) Normal ca nu a avut succes de vreme ce nu era o firma pur americana. Nu puteau inghitii asta, asa ca orice rival a aparut cu un produs, acela era cel mai tare: ca era de la ei! Asa a inceput toata frenezia asta cu telefoanele cu Android si Iphone… Cei care fac acum reporataje despre telefoanele astea, habar nu au cu ce telefoane defila Nokia inainte de a exista HTC sau telefoane Apple. Parca acum au descoperit focul si sunt toti entuziasmati de ceva ce era firesc in alte locuri demult.

 8. Comentariu scris de Ioan Dumitru
  Publicat la data de 9.6.2011, ora 12:53

  NU MAI ESTE DE GLUMIT !!! EUROPA ESTE SINGURUL CONTINENT AL CIVILIZAŢIEI UMANE, CARE NU DEŢINE UN SMARTPHONE DE TOP SI NICI UN SISTEM DE OPERARE DE TOP !!! SUNTEM ÎNCĂ IN VALEA EUROPEI FALIMENTARE !!!

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive