Gadgeteer Awards

Nokia E7, ultimul Communicator

| 16.5.2011
Back to Yahoo!

nokia e7 90x90 Nokia E7, ultimul CommunicatorCine îşi aduce aminte de celebrul (celebrele) Nokia Communicator înţelege nerăbdarea cu care am aşteptat la test noul smartphone E7 al finlandezilor, scrie Vali Bîrzoi.

Nokia E7 este „încununarea” sistemului de operare Symbian şi tot ce s-a mai putut „stoarce” din bătrânul sistem de operare înainte ca acesta să fie externalizat către Accenture, după ce Nokia a anunţat că se va concentra pe Windows Phone. Finlandezii au reuşit şi stoarcă destul de mult, dar unde nu se poate, nu se poate. Cert e că E7 se mişcă sensibil mai rapid decât Nokia N8, cu care împarte exact acelaşi sistem de operare, Symbian ^3 şi aceleaşi opţiuni şi funcţii (aşa că citiţi mai multe despre sistemul de operare şi funcţiile sale în testul cu Nokia N8).

Din păcate, sistemul de operare este depăşit iar meniul mai greoi şi mai puţin clar etajat decât cel al principalilor competitiori (iOS de la Apple, Android de la Google sau chiar Windows Phone 7 de noul partener, Microsoft). De altfel, Symbian şi-a trăit traiul şi şi-a mâncat mălaiul şi, oricât ar susţine Nokia contrariul, faptul că l-au dat în outsourcing celor de la Accenture spune destul.
Designul este şi el asemănător, doar că E7 are tastatură fizică culisantă. Nu te prinzi din prima cu funcţionează mecanismul de culisare şi s-ar putea să nu reuşeşti să deschizi din prima încercare tastatura dar, după ce descoperi „secretul”, sistemul se dovedeşte rezistent şi de încredere. Dimensiunile lui E7 - 123.7 x 62.4 x 13.6 mm – sunt ceva mai mari decât ale lui N8, dar este mai subţire dacă ţinem cont că în spate camera nu mai iese în evidenţă, la propriu.

3 comentarii

 1. Comentariu scris de Andrei
  Publicat la data de 16.5.2011, ora 21:48

  De mul s-a terminat cu dominanta Nokia pe piata telefoanelor mobile. Efectiv nu au putut sa tina pasul sau sa revolutioneze industria (asa cum a facut-o Apple).
  Marele atu (fiabilitatea) a copiat de catre ceilalti…

 2. Comentariu scris de Adi
  Publicat la data de 16.5.2011, ora 22:18

  E cel mai bun telefon din clasa bussiness si va ramane asa inca ceva vreme, oricat s-ar chinui cei de la Blackberry sau HTC sa-i ajunga.

 3. Comentariu scris de mark
  Publicat la data de 18.5.2011, ora 11:53

  Nokia va intra in mana celor de la Windows.De altfel electronicele din IT vor intra in zodia multinationalelor.Prevad o concentrare similara in automobile in care un numar de 20 de branduri vor domina piata mondiala cu 3-4 cumuland 80 % si cu o evolutie mai lenta a tehnologiei.Ritmul infernal din ultimii ani nu va fii sustenabil pe termen lung la nivel de investitii.Acele investitii trebuie recuperate.Companiile de telefoane din toate lumea observa o erodare a veniturilor iar acest lucru va schimba multe lucruri.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive