Gadgeteer Awards

Intel trece la o tehnologie nouă, focus pe portabile

| 4.5.2011
Back to Yahoo!

22nm Process Intel trece la o tehnologie nouă, focus pe portabileIntel a făcut azi “cel mai important anunț al anului”, dezvăluind o tehnologie nou pentru procesoare, cu focus pe smartphone și tablete.

Evenimentul Intel a dezvăluit noua tehnologie pentru procesoare pe 22 de nanometri, adică 0,00022 milimetri. Cu alte cuvinte încap mai mulți tranzistori pe un microchip, deci putere de procesare mai mare. Vor fi gata pînă la finalul acestui an, iar terminalele mobile lansate cu noua tehnologie vor fi cele mai rapide. Este o tehnologie capabilă să concureze procesoarele ARM, genul folosit de generația actuală de terminale premium, inclusiv iPhone sau iPad.

Intel are 80% din procesoarele pentru computer și o cotă mare pe procesoarele pentru servere. Acum se pare că are intenții serioase cu procesoarele pentru telefoane și tablete.

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Daniel Mitran
    Publicat la data de 5.5.2011, ora 11:36

    Circula ieri un zvon pe slashdot ( link ) cum ca Apple ar cam vrea sa renunte in primul rand la procesoarele Samsung (poate si datorita proceselor dintre cele doua companii), in al doilea rand la procesoarele ARM si sa treaca la Intel. Bineinteles, termenul propus in articol (intr-un an de zile) este total nerealist (trebuie portat tot sistemul de operare de pe arhitectura ARM pe cea x86) dar poate ceva ceva o fi real.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive