Gadgeteer Awards

Intel va face cipuri pentru tablete și telefoane Android

| 21.4.2011
Back to Yahoo!

intel tablet computex 2010 02 150x150 Intel va face cipuri pentru tablete și telefoane AndroidDirectorul executiv Intel, Paul Otellini, a confirmat producția de cipuri pentru tablete și telefoane cu Android.

Pînă acum, platforma Intel urma să fie MeeGo, sistemul de operare dezvoltat împreună cu Nokia. Însă finlandezii au preferat o alianță cu Microsoft, iar MeeGo a fost lăsat deoparte. Intel a vorbit chiar despre o trădare. Iar acum Intel caută noi parteneri, posibil LG.

Cipurile Intel pentru telefoane mobile vor fi lansate în următoarele 12 luni. Intel a recunoscut însă în premieră că lucrează împreună cu Google pentru ca procesoarele să funcționeze bine cu Android.

Otellini a spus că Android 3.0 va fi pentru tabletele cu procesoare Intel. Nu a numit niciun producător hardware. MeeGo și Windows nu vor lipsi din program, dar Android va fi majoritar.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive