Gadgeteer Awards

Cum prelungești viața bateriei unui smartphone

| 31.3.2011
Back to Yahoo!

smartphone battery 120x120 Cum prelungești viața bateriei unui smartphoneViața bateriei unui smartphone este din ce în ce mai scurtă odată cu creșterea puterii procesorului, dar există soluții.

Sunt câteva sfaturi pe care le puteți urma și veți obține rezultate bune, spun specialiștii. Prima măsură de luat? Modificarea setărilor pentru display. Este practic unul din marii consumatori de energie, poți lucra pe drum și dacă scazi luminozitatea și setezi închiderea mai rapidă dacă nu este folosit. Al doilea mare consumator îl constituie modulele wireless – 3G, WiFi, GPS. Dacă nu folosești serviciile, oprește pe rând conexiunile nefolosite.

Aplicațiile nu trebuie să rămână tot timpul deschise – ele se sincronizează tot timpul – consumă resurse și energie. Un “task killer” le poate opri rapid. De asemenea, se poate seta ca aplicațiile să nu se sincronizeze wireless tot timpul, ci numai atunci când vrei tu. La fel și widget-urile, nu trebuie să se actualizeze non-stop, le poți dezactiva când nu este absolută nevoie (Vremea?). Animațiile de pe desktop sunt foarte tari – atunci când ai destulă energie. Dacă nu ai, consumă bateria inutil, le poți dezactiva temporar.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive