Gadgeteer Awards

Băncile pregătesc aplicații smartphone

| 16.3.2011
Back to Yahoo!

iphone mobile banking 120x120 Băncile pregătesc aplicații smartphoneBăncile americane se bat în aplicații pentru smartphone și tablete, iar tendința este imposibil să ne ocolească.
Dacă mobile banking avea pînă acum probleme în general, de fapt mai degrabă temeri ale utilizatorului, nu probleme, odată cu popularitatea smartphone și a aplicațiilor, marile bănci americane se bat în aplicații pentru telefonul inteligent. Analiștii spun că este o adevărată manie a aplicațiilor mobile, spune Bloomberg. Băncile și instituțiile financiare lansează zilnic noi aplicații pentru cele mai populare platforme software.

Planul ar fi ca numărul utilizatorilor de servicii de banking pe telefonul mobil să crească de cinci ori pînă în 2015. Sistemele de plată sunt to mai prezente în telefonul mobil, iar pe viitor terinalul smartphone va fi și card bancar, iar zona de securitate va deveni extrem de importantă.

8 comentarii

 1. Comentariu scris de Sebastian
  Publicat la data de 17.3.2011, ora 00:07

  Cuvantul cheie fiind “americane”. Imi pare rau, dar cum anume ar fi relevant pentru publicul tinta al acestui site? La noi inca sunt probleme majore cu implementarea sistemelor de internet banking, la aplicatii de mobile banking nu cred ca ne putem permite sa visam inca.

 2. Comentariu scris de Daniel Mitran
  Publicat la data de 17.3.2011, ora 01:11

  hmm? de ce nu zici nimic de Transilvania care a lansat deja o aplicitatie?

 3. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 17.3.2011, ora 08:40

  @Sebastian, daca stii, da-ne si noua un link spre asta.
  @Daniel, ai trecut de titlul stirii?

 4. Comentariu scris de Daniel Mitran
  Publicat la data de 17.3.2011, ora 09:39

  @Dan, da, evident ca am trecut, altfel cum sa intreb de ce nu ai scris de Transilvania?
  Si chiar am inteles, ai dat frumos link catre articolul din care ai luat stirea, ai tradus ok, nicio problema. Dar (cum zice si Sebastian mai sus) de ce sa scrii despre banci si aplicatii de smartphone fara sa pomenesti si situatia din Romania?

  Nu sunt ziarist (sau blogger sau altceva de genul acesta) dar cred ca un al treilea paragraf de genul: “Nici Romania nu sta prea rau, deja cei de la Transilvania au scos in Market o aplicatie care (printre altele) iti permite sa gasesti cel mai apropiat bancomat ….” nu ar fi stricat, terminatia din coada lui gadgeteer este totusi “.ro”

  Ok, cei de la bloomberg nu au aceasta informatie in articol. Exista pe undeva vreo regula ca trebuie sa te limitezi doar la content-ul tradus de acolo, ca nu poti sa adaugi si informatii cu adevarat utile pentru cititori?

 5. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 17.3.2011, ora 09:43

  Daca Banca Transilvania s-ar fi chinuit sa anunte aplicatia asta, zau ca as fi scris despre ea.

 6. Comentariu scris de Cosmin
  Publicat la data de 7.4.2011, ora 13:58

  Hello,

  Iata si link, in caz ca n-ati gasit pana acum – http://www.iquest.ro/pages/portofoliu/studii-de-caz/banca-transilvania—aplicatia-pentru-iphone-si-android.php

 7. Comentariu scris de Dan
  Publicat la data de 8.4.2011, ora 13:00

  Cred ca se putea afla si asa:
  http://www.google.ro/search?ie=UTF-8&q=banca+android
  articole au tot fost :D

 8. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 8.4.2011, ora 13:49

  Mai bine spuneti mai clar:

  Dragi cititori,va rugam, intrati si la noi la Banca Transilvania si folositi aplicatia noastra!

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive