Gadgeteer Awards

Malware pe post de aplicații Android

| 1.3.2011
Back to Yahoo!

090325 worm2 120x120 Malware pe post de aplicații AndroidAplicații Android, copiate și infectate cu malware, sunt distribuite online sub numele original, pentru a înșela utilizatorii, conform Symantec.

Aplicațiile obișnuite pentru sistemul de operare Android sunt descărcate de pe site-urile originale sau din Android Market și sunt încărcate pe site-uri fantomă, optimizate pentru motoarele de căutare, spune Cnet. Astfel, utilizatorii neavizați pot foarte ușor să descarce aplicații infectate, care le pun în pericol telefoanele mobile. Symantec a găsit malware care acționează la fel ca pe un pc, preia controlul încet-încet asupra terminalului smartphone: instalează alte aplicații, trimit mesaje spam.

De aceea este bine să luați aplicațiile originale din Android Market sau din magazinele de aplicații recomandate de operator.

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Amenințări informatice pentru Android (noi) | Gadgeteer.ro
    Publicat la data de 2.6.2011, ora 23:21

    [...] malware, care pot cauza probleme, scrie Mobile Business. Se pare că sunt similare cu primul val de aplicații infectate, care au fost deja șterse de oficialii [...]

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive