Gadgeteer Awards

Procesor quad-core, 2GHz – pentru telefoane

| 8.2.2011
Back to Yahoo!

TI 90x90 Procesor quad core, 2GHz   pentru telefoaneUnul din marii producători de procesoare pentru telefoanele smartphone, Texas Instruments, a anunțat azi un produs pentru zona premium și tablet-uri, un procesor cu patru nuclee (quad-core) la 2 GHz, care va încăpea într-un telefon, cam peste 2 ani.
Procesorul va fi realizat pe 28 de nanometri, este denumit OMAP5430 SoC (system on a chip) si are la baza procesoare ARM Cortex A15, cu frecvența de 2 GHz. Două nuclee vor fi pentru CPU și două vor susține procesarea grafică (GPU).
Procesoarele vor avea un sistem inteligent de stand-by, pentru a reduce clar consumul de energie. Conform Texas Instruments arhitectura A15 este cu 50% mai rapida decat actualul A9, iar per-total procesorul complet este de trei ori mai rapid decât single-core la 1GHz.
Texas Instruments spune ca procesorul grafic va fi bazat pe PowerVR SGX544-MPx, plus motorul grafic 2D propriu care poate reda filme Full HD.

Via TomsHardware

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive