Gadgeteer Awards

Cum rezistă iPhone 4 în faţa asaltului Android?

| 25.1.2011
Back to Yahoo!

iphone 4 micro sim 90x90 Cum rezistă iPhone 4 în faţa asaltului Android?„A great product is like pornography – you’ll know it when you see it“*, spune Guy Kawasaki în cartea sa „The Macintosh Way“ şi mărturisesc că, fără a fi un fan al produselor Apple, acestea exercită o atracţie specială, cel puţin asupra mea, de fiecare dată când am de-a face cu vreunul, scrie Vali Bîrzoi în Business Cover. E vorba, sigur, de design, dar nu doar de designul exterior, ci şi de cel interior, de felul în care „decurg“ comenzile una din cealaltă, de cum este gândit produsul cap-coadă.
Da, mi-am luat iPhone 4, deşi vânam un HTC Desire HD, iar acum sunt ţinta ironiilor colegilor, cum că mi-am luat mobil de fiţe şi nu smartphone. Din nou trebuie să-i dau dreptate lui Kawasaki, un produs bun te face să te simţi un pic vinovat.
Mi-am luat iPhone în primul rând pentru că oferta de sărbători Vodafone, 99 sau 199 de euro pentru clienţii deja existenţi, a fost de nerefuzat. Tot la „fidelizare“, un HTC Desire HD era aproape 480 de euro. N-aş fi crezut, dar iPhone îmi place. Nu e la fel de „deştept“ precum Desire HD – nu integrează atât de bine reţelele sociale direct în agenda de contacte, nu poate fi folosit ca modem sau hub wireless. Dar are punctele sale tari. Şi chiar e smartphone şi multitasking (adică ştie să facă mai multe lucruri deodată şi te lasă să comuţi între aplicaţii).

Continuarea poveștii în Business Cover.

6 comentarii

 1. Comentariu scris de sibianul
  Publicat la data de 26.1.2011, ora 00:56

  si eu am ajuns la iphone 4 si pot zice ca e de-a dreptul fantastic atat designul exterior cat si cel interior. Nu as mai schimba curant iphone-ul cu alt telefon..

 2. Comentariu scris de noricel
  Publicat la data de 30.1.2011, ora 18:48

  voi vedeti ca apple rezista?
  popularitatea androidului este in crestere
  aplicatiile sunt moca
  de ce app store?

 3. Comentariu scris de radu
  Publicat la data de 31.1.2011, ora 18:36

  …nu rezista. Altceva decat un design de vis si materiale ireprosabile nu are. Stop….are foarte multe limitari in utilizare: Video call doar prin wifi, download mai mare de 20mb doar prin wifi samd. Sunt zeci de Smartphone-uri care la jumatate de pret fac mult mai multe de cat supraestimatul IPhone.

 4. Comentariu scris de pop aurelia
  Publicat la data de 3.2.2011, ora 17:40

  Sincer si eu am ajuns la iphone 4 si pot zice ca e de-a dreptul fantastic atat designul exterior cat si cel interior.

 5. Comentariu scris de Dragos
  Publicat la data de 11.4.2011, ora 00:08

  pr radu:
  Prietene, se vede ca n-ai avut un iPhone drept telefon personal mai mult de o luna(sau deloc)…Multe telefoane au fost (si vor mai fi) care teoretic pe hartie aveau sa bata iPohneul, dar in practica nu prea a fost asa.
  (Sincer sa spun si eu impartaseam aceeasi parere pana a avea un iPhone, crede-ma ca stiu ce spun, tel asta e ca un drog provoaca dependenta!!!)
  Cat despre calitatea materialelor la Apple nici nu se poate face comparatie cu alte telefoane fiind net suparioara din toate punctele de vedere

 6. Comentariu scris de Dalv Lexa
  Publicat la data de 18.7.2011, ora 20:07

  Fa-ti jailbreak si poti sa-l folosesti ca modem si sa folosesti Facetime, Viber si Skype pe 3G. Ai nevoie de 2 aplicatii dupa ce-i faci jailbreak MyWi 4.0 (iti permite sa-l faci modem in orice fel) si My3G (iti permite sa folosesti videocall-ul prin 3G). Viber e un program de voicecall pe net (cu My3G merge si pe 3G). SBSettings iti permite un management foarte bun al functiilor Wifi, 3G, Bluetooth, Brightness etc. Iar Auto3G iti permite economisirea bateriei in mod automat pornind si oprind internetul in functie de starea telefonului – locked/active.
  Telefonul este foarte limitat atunci cand il cumperi sau fara jailbreak, pentru asta nu-i nici o indoiala. Dar cu jailbreak si aplicatii lucrurile se schimba surprinzator de mult!

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive