Gadgeteer Awards

Un terminal Android pleacă în spațiu

| 24.1.2011
Back to Yahoo!

small satellite 90x90 Un terminal Android pleacă în spațiuO echipă de cercetători spune că vrea să trimită un terminal inteligent bazat pe platforma Android în spațiul cosmic, pentru a vedea daca rezistă cu bine și dacă va putea fi folosit la controlul satelitului de la distanță (dacă primește și transmite mesaje corect). Terminalul, botezat STRaND-1, este realizat de Surrey Satellite Technology Limited.

Cercetătorii spun că au ales modelul smartphone pentru funcțiile oferite: camera foto, GPS, senzori de mișcare și proximitate, comunicații mobile radio. Cu toate acestea, un terminal Android costă mult mai puțin decât un satelit tradițional, spune șeful echipei de cercetători, Chris Bridges.

De asemenea, sateliții funcționează pe software proprietar, care de asemenea are costuri mari de licență, pe când Android e oferit gratuit. Rămâne doar să treacă toate testele operării în spațiu. Satelitul cu toate componentele sale are 4 kilograme.

Via TGDaily

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive