Gadgeteer Awards

Aplicații hoax, riscul numărul unu pentru smartphone

| 20.1.2011
Back to Yahoo!

hack 90x90 Aplicații hoax, riscul numărul unu pentru smartphoneOricât ne-am tot amăgi că nu avem nimic important pe smartphone și, deci, protecția lui este un moft, de fapt avem pe telefon o mulțime de informații personale și necesare (lista de contacte – username și parole – poze și clipuri), date pe care trebuie să le protejăm. Iar aplicațiile false devin o problemă acută de securitate pentru terminalele smartphone.

Majoritatea pretind că sunt jocuri, unele pretind că sunt aplicații business, altele susțin că sunt update-uri. Aplicațiile false nu prea vin de pe site-urile oficiale (doar Android este mai vulnerabil la asta). Ele provin de pe site-uri vizitate de utilizator, sunt copiate în general în ciuda avertismentelor și pot avea cele mai nedorite efecte.

În China circulă un astfel de virus, care trimite SMS-uri la un număr cu suprataxă. Sigur va fi descoperit autorul și se va opri schema, dar banii nu cred că vor fi returnați.

Un astfel de virus ar putea copia agende de contacte și le-ar putea trimite unui hacker care va trimite apoi mesaje spam tuturor. Ar putea copia datele de acces la Facebook sau la e-mailul personal. Și așa mai departe.

Experții spun că specialiștii în fraude online vor descoperi în curând că numărul utilizatorilor de terminale smartphone este mai mare decât numărul utilizatorilor de computere și de asemenea, aceste device-uri sunt neprotejate.

Via PCW

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive