Gadgeteer Awards

Terminale smartphone în 2011 – tendințe

| 27.12.2010
Back to Yahoo!

smartphones 90x90 Terminale smartphone în 2011   tendințeSpecialiștii au identificat principalele tendințe din industria telefoanelor smartphone, pentru 2011. În primul rând apar noi tehnologii, iar în al doilea rând se dezvoltă noi servicii.

Procesorul dual core devine standard. Dacă SnapDragon și procesoarele 1GHz au determinat pînă acum succesul telefoanelor premium, anul 2011 este al procesorului dual-core pentru terminalele inteligente. Încă de la CES, din 6 ianuarie 2011, vom vedea la treabă procesoarele dual core.

Ecranele 3D vin de la anul pe terminalele de buzunar (Nintendo 3DS), dar vor fi și telefoane smartphone cu ecran 3D. Realizarea ecranelor care permit redarea 3D fără ochelari a fost un moment de cotitură în evoluția acestei tehnologii.

Noile telefoane smartphone includ tehnologie NFC (Near Field Communications) – o tehnologie wireless care permite în special plata securizată. Nexus S, Nokia E7 și C7, vor include NFC. Suport pentru tehnologie există în noile platforme software precum Android 2.3, Symbian^3 sau WP7.

Camerele foto din smartphone înregistrează HD. Ne-am obișnuit cu filmulețele neclare făcute cu telefonul, dar anul viitor tot mai multe terminale smartphone vor filma HD. Procesoarele dual core vor permite o mai bună calitate a imaginii video.

Via NetworkWorld

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive