Gadgeteer Awards

HTC ia în calcul propriul sistem de operare

| 24.11.2010
Back to Yahoo!

htc 90x90 HTC ia în calcul propriul sistem de operareTaiwanezii de la HTC iau în calcul un sistem de operare propriu pentru a depăși momentul Windows / Android în care par acum să fie captivi, spun specialiștii în domeniu.
După un start excelent cu Windows Mobile, HTC s-a impus pe piață prin telefoanele Android, de la lansarea HTC Magic au avut numai terminale de top și sunt în clasamentele marilor jucători deși fac doar modele smartphone, nu telefoane mobile clasice. Totuși, dependența de Microsoft și Google împinge HTC să caute noi soluții, spune Pocket-Lint.

Oficialii companiei spun că experiența utilizatorului rămâne pe primul loc, iar deocamdată este de preferat colaborarea cu Microsoft sau GOogle. Dar s-ar putea ca problema să se schimbe pe viitor.

2 comentarii

 1. Comentariu scris de Emil
  Publicat la data de 24.11.2010, ora 23:01

  Ştiu că au şi ei o platformă în dezvoltare numită Brew Mobile cu exemplul HTC Smart. Este greu să mai ia un aport de piaţă. Poate dacă vor aduce acest OS cu telefoane mai ieftine faţă de ceva similar pe WP7 sau Android.

 2. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 24.11.2010, ora 23:24

  Așa, fii atent. BREW este o platformă Qualcomm, folosită însă de producătorii care vor să facă telefoane ieftine. E compatibilă cu Java și are niște meniuri ok, comparabil cu S40 al Nokia și altele.
  Știu asta fiindcă Zapp avea un telefon Brew pe care l-am testat. HTC au lansat cu brew primul lor terminal non-smartphone, în ideea că își crește cota de piață.
  În altă ordine de idei, am văzut recent o versiune a MobLin, platforma care se va transforma în MeeGo și e genială. Ăsta e viitorul, nu Brew sau S40. Aplicații gen Ajax, mișcări rapide, stabilitate… Deci Linux e ză best :-)

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive