Gadgeteer Awards

Android trece pe locul 2 la nivel mondial

| 1.11.2010
Back to Yahoo!

android 90x90 Android trece pe locul 2 la nivel mondialPlatforma software Android a trecut pe locul doi la nivel mondial în zona de smartphone, după Symbian, apreciază compania de analiză Canalys. Analiștii spun că sistemul de operare Nokia are 37% din piață, iar Android 17 procente.

În  doar un an, Android a depășit atât platforma Research in Motion (Blackbery OS), cât și sistemul de operare iPhone (iOS) și Windows Mobile. Google a anunțat deja că sistemul de publicitate în motorul de căutare accesibil pe terminale smartphone începe să aducă încasări serioase companiei online.

Lansarea de terminale Android mai accesibile va face ca anul viitor cota sistemului de operare Google să fie și mai mare, spun analiștii.

Terminalele smartphone nu mai sunt acum văzute ca un apanaj al celor cu bani, ci sunt un bun funcțional necesar tuturor, mai adaugă Canalys.â

Via Reuters

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive