Gadgeteer Awards

Telefoanele mobile îmbunătățesc calitatea vieții

| 15.10.2010
Back to Yahoo!

telefoane 90x90 Telefoanele mobile îmbunătățesc calitatea viețiiTelefoanele mobile, care continuă să se răspândească la nivel mondial mai rapid decât orice altă tehnologie, ajută la creșterea calității vieții și combat sărăcia, se arată într-un studiu realizat de Națiunile Unite.

ONU vrea ca guvernele lumii să asigure condiții mai bune pentru a susține și stimula accesul populației la serviciile de telefonie mobilă. Anul acesta se va atinge cifra record de 5 miliarde de utilizatori de telefonie mobilă la nivel mondial, conform UNCTD, care a realizat un studiu intitulat Information Economy Report.

Penetrarea reală a telefoniei mobile a trecut de 100% în țările dezvoltate, este de 58% în țările în curs de dezvoltare iar în țările subdezvoltate (LDC – least developed countries) ajunge abia la 25%. Totuși, este o creștere puternică față de 2% acum patru-cinci ani.

Utilizarea telefoanelor mobile în zonele sărace depășește orice altă tehnologie disponibilă, inclusiv telefonia fixă, Internetul, televiziunea sau radio-ul. Telefoanele mobile sunt folosite pentru micro-plăți, industrie care va aduce numeroase beneficii economice, conform ONU.

Via Reuters

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Emil
    Publicat la data de 15.10.2010, ora 16:21

    Piata are potential. În lume s-a atins valoarea de 6,85 miliarde locuitori și citesc că doar 5 miliarde au intrat în contact cu telefonul mobil.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive