Gadgeteer Awards

Accelerometrul și giroscopul – folosite de 50% din smartphone-uri în 2013

| 1.10.2010
Back to Yahoo!

future phone 90x90 Accelerometrul și giroscopul   folosite de 50% din smartphone uri în 2013Activarea sau dezactivarea ecranului telefonului pe baza senzorului de proximitate are un succes atât de mare încât următoarea generație de telefoane va avea aproape exclusiv astfel de senzori pentru controlul modului de operare, conform unui studiu ABI Research.

Prin 2013, circa 85% din terminalele smartphone vor avea sistem de navigație GPS, pentru că este tot mai cerut. Pe lângă asta, jumătate din telefoane vor avea  senzori pentru control și îi vor folosi ca modele de diferențiere. Unii vor activa ecranul, alții vor fi folosiți pentru comenzi, alții pentru jcouri și așa mai departe. Circa 50% din terminalele anului 2013 vor avea giroscop și accelerometru.

ABI apreciază că producătorii de telefoane Android vor inova cel mai mult în acest sens.

Astfel, după popularitatea camerei foto și a GPS, aplicațiile bazate pe senzori vor deveni în scurt timp cele mai căutate în magazinele specializate.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive