Gadgeteer Awards

GetJar: fragmentarea platformelor mobile este o piedică pentru dezvoltatorii de aplicații

| 27.9.2010
Back to Yahoo!

getjar 90x90 GetJar: fragmentarea platformelor mobile este o piedică pentru dezvoltatorii de aplicațiiGetJar, furnizorul de aplicații pentru telefonul mobil, consideră că fragmentarea platformelor software pentru telefoane mobile dăunează în primul rând programatorilor, care trebuie să muncească pentru dezvoltarea mai multor variante ale aplicațiilor lor.

Fondatorul companiei, Ilja Laurs, a dezvăluit publicației Focus câteva dintre tendințele în domeniu. Mulți dintre dezvoltatorii software au focus pe una sau două dintre platformele mobile.  Totuși, unele aplicații sunt optimizate astfel încât rulează pe mai bine de 200 de terminale cu platforme și funcții relativ similare.

Creatorul GetJar a declarat că 80% dintre cei care descarcă aplicații software pentru telefonul mobil caută soluții social networking. Download-ul de astfel de soluții reprezintă 50% din totalul tranzacțiilor desfășurate online, mult peste jocuri video, care sunt pe la 15%, a precizat el.

Ca vizite, per-total tot jocurile sunt cel mai des vizitate de utilizatori, aproape 30% din vizitele în magazinul GeJar.

Via Mobile Business

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Articolele saptamanii 27.09-01.10 despre/din telecom | Stiri din telecom
    Publicat la data de 5.10.2010, ora 12:19

    [...] Usage Continues to Explode * (en): Cifre RIM la BlackBerry DevCon 2010 – Mike Lazaridis * GetJar: fragmentarea platformelor mobile este o piedică pentru dezvoltatorii de aplicații * BlackBerry PlayBook, tableta PC de la RIM * Nokia produce mobile inteligente la Jucu * Tinerii [...]

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive