Gadgeteer Awards

Gartner dă de pământ cu Symbian

| 27.9.2010
Back to Yahoo!

e7 90x90 Gartner dă de pământ cu SymbianCompania americană specializată în analiza trendurilor din lumea IT spune că proiectul Symbian al Nokia a eșuat. “Open Source failure” califică analiștii Gartner sistemul de operare cu care Nokia speră să își păstreze poziția de lider pe segmentul terminalelor inteligente.

Gartner notează că, în ciuda noii ediții și a faptului că unele companii rămân membre ale fundației Symbian, puțini producători serioși de smartphone sunt acum interesați de platforma open source a Nokia. În cel mai recent exemplu, Sony Ericssona  trecut linia sa premium de terminale smartphone pe Android. Mișcarea vine după decizii similare de la Motorola, LG sau Samsung. ZTE face parte în continuare din fundația Symbian.

“Experimentul Symbian a eșuat”, spun analiștii Gartner. Nokia și responsabilii fundației Symbian refuză să accepte realitatea, spun specialiștii companiei.

Nokia atrăsese în fundație alți producători smartphone nu doar pentru a crește cota de piață, ci și pentru a aduce idei și planuri noi și pentru a împărți costurile. Pe măsură ce partenerii s-au mutat la Android și urmează să adopte Windows Phone 7, sarcina fundației cade iar asupra Nokia.

Există destul loc de piață pentru un sistem de operare competitor, dar probabil că nu la nivelul de preț al terminalelor Apple / Android de top.

Via TechEye

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive