Gadgeteer Awards

Microsoft cheltuie peste 1 miliard de dolari cu WP7

| 27.8.2010
Back to Yahoo!

Windows Phone 7 Office 300x301 90x90 Microsoft cheltuie peste 1 miliard de dolari cu WP7Microsoft va cheltui peste un miliard de dolari cu noul sistem de operare Windows Phone 7, din care jumătate sunt bani pentru promovarea platformei pentru terminalele smartphone.

Microsoft a pierdut teren cu Windows Mobile în fața iPhone și Blackberry, iar ulterior a fost depășit și de Google cu al său Android. Însă gigantul software speră că Windows Phone 7 va restabili poziția pe acest segment. De aceea a și plănuit o adevărată relansare, bazată nu doar pe sistemul de operare în sine, ci și  cu fonduri de marketing semnificative.

Conform Gizmodo, Microsoft va cheltui mai mult de un miliard de dolari. Deutsche Bank estimează costurile de marketing la 400 de milioane de dolari în campania de lansare a sistemului de operare.

La aceasta se adaugă costurile interne de dezvoltare, precum și susținerea partenerilor care vor lansa telefoanele smartphone pe baza noului sistem de operare.

WP7 va fi cu siguranță puternic promovat de sărbători. Techcrunch estimează costurile cu lansarea la WP7 la peste 1 miliard de dolari și citează două surse. Ideea principală ar fi că pentru Microsoft este fie un moment de succes cum a fost lansarea Windows 7, fie un final de eră pentru implicarea pe zona terminalelor mobile.

Via Gizmodo, Techcrunch

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive