Gadgeteer Awards

Galaxy S – iPhone killer-ul de la Samsung

| 23.8.2010
Back to Yahoo!

GALAXY S I9000 Product Image 5 90x90 Galaxy S  iPhone killer ul de la SamsungEste un nou trend acum, orice nou smartphone trebuie sa fie supranumit “iPhone killer”, sau e degeaba. Primul lucru pe care il observi la Galaxy S este design-ul. Arata fix ca un iPhone (3GS)! Ecranul in schimb este mult mai mare la o rezolutie de 800×480. Pana si meniul este foarte similar cu cel al unui iPhone. Nu spun, Apple are un design foarte bun la majoritatea produselor. In mare pe asta se bazeaza. Insa daca vrei ceva care sa arate si sa se comporte ca un iPhone, de ce ti-ai lua un Android de la Samsung?

Trecand peste aceasta nelamurire a mea, Galaxy S este un smartphone destul de reusit. Cea mai mare multumire a mea in ceea ce-l priveste ramane functia de sincronizare a agendei cu toate contactele din Google, Facebook si Twitter. De baza, insa foarte utila atunci cand iti pierzi telefonul. In felul asta ai toata agenda salvata automat online. Samsung trebuie sa mai rafineze putin functia asta totusi. M-am trezit ca imi afisa vreo 5 Alexandre ca fiind o singura persoana.

Interfata este customizata de Samsung – se numeste TouchWiz 3.0 – asadar nu este cea clasica de Android 2.1. Iti ofera 7 home screen-uri. Spre deosebire de celelalte Androide, home screenul principal este primul din stanga, nu cel din mijloc. Samsung a adaugat propriile widgeturi, printre care si Feeds and Updates – asemanator cu HTC Friend Stream. Iti afiseaza updateurile prietenilor din Facebook si Twitter, la un loc, in aceeasi aplicatie. Interesant poate fi si widgetul Daily Briefing care iti permite sa verifici vremea si unele stiri pe unul din home screen-uri.

La sugestia lui Ionut BalanDan Dragomir si de fapt a majoritatii colaboratorilor de la Gadgeteer am instalat LauncherPro. Aplicatia iti afiseaza o interfata caracteristica Android-ului original, si te scapa de meniul iPhone-esc. Mi-ar fi placut sa existe o optiune de dezactivare a TouchWiz UI-ului cu totul, asa cum gasim la unele HTC-uri (pentru dezactivarea Sense UI). Nici o interfata adaptata de un producator sau altul nu poate fi la fel de stabila precum cea originala. Daca trebuie sa renunt la unele artificii de design ca sa-mi mearga telefonul mai bine, atunci as face asta cu cea mai mare placere. Numai sa mi se dea si varianta asta.

In plus, Samsung mi se pare ca a ametit unele lucruri de baza. De exemplu, cand conectezi telefonul la laptop, nu se intampla nimic. Se incarca telefonul si atat. Dar nici un pop-up, nimic in notification bar care sa-ti permita sa faci anumite optiuni. Aici ma refer la Internet PC, sau schimb de fisiere. Trebuie sa activezi o optiune ca sa-ti apara acest pop-up care sa te intrebe ce vrei sa faci. Numai ca optiunea nu o activezi din setari – unde am intrat eu prima oara, cautand USB settings sau ceva asemanator. Te duci in “Despre telefon” si acolo gasesti “Setari USB”, de unde trebuie sa activezi “Intreaba la pornire”. Ceva ce ar terbuie sa fie setat default.

Uploadul pozelor a fost putin problematic la mine. Inainte sa fac asta, intru in aplicatia de Advanced Task Killer si omor tot. Altfel mi se tot blocheaza uploadul. Also, aveti grija sa nu setati telefonul sa stea doar pe 2G (pentru a salva din baterie) – iti ia 30 min sa incarci o poza in felul asta. Pe Wi-Fi in schimb, lucrurile merg mult mai bine – dupa cum e si de asteptat.

Mai este un mic delay cu update-urile la aplicatiile luate din Android Market. Samsung mi le afiseaza in notification bar doar uneori. Ultima oara a trebuit sa intru in market si sa caut aplicatia ca sa observe ca are un update available. Alta greseala in interfata am gasit-o la camera foto. Dupa ce timp de o saptamana am fost convinsa ca nu am zoom, l-am gasit pe Google. Da, am cautat zoom-ul de la Galaxy S pe Google, pentru ca optiunea nu apare nicaieri in aplicatia pentru camera. Acesta se controleaza direct din butoanele de volum in schimb.

Camera face niste fotografii foarte bune, la o rezolutie de 5 MP, cu autofocus si “tap to focus” direct pe ecran. Exista si multe setari de luminozitate, contrast, calitate si altele care pot fi facute. Trebuie mentionat ca aparatul filmeaza HD – 720p. Iar cu o memorie 8 GB on-board si slot pentru microSD, poti filma cat vrei (sau cat te tine bateria). Din pacate insa nu exista flash la camera. Asadar, fara fotografii dupa lasarea serii.

Per total, mi se pare un smartphone reusit. Ca si hardware, e poate cel mai bun de pe piata momentan. Singura mea problema este interfata de la Samsung. Daca reusesc sa scap de ea, ma declar perfect multumita de telefon.

2 comentarii

 1. Comentariu scris de Galaxy S – the iPhone look alike — Blogu' lu' Matilda
  Publicat la data de 23.8.2010, ora 14:13

  [...] Are tastatura Swype, but it takes getting used to. Pana una alta eu tastez tot “old school” pe qwerty. Gasiti review-ul meu mai complet pe Gadgeteer. [...]

 2. Comentariu scris de botezatu
  Publicat la data de 5.2.2011, ora 12:03

  interesant reviewul
  ar trebui sa faceti si unul in care sa prezentati cum se face update la 2.3 android ;)

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive