Gadgeteer Awards

HTC Wildfire, experiențe avansate cu un terminal mediu

| 17.8.2010
Back to Yahoo!

P1000351 90x90 HTC Wildfire, experiențe avansate cu un terminal mediuDacă toată atenția se concentrează acum pe Galaxy S, care este un super-terminal de ultimă generație, iar pasionații de tehnologie oscilează între HTC Desire și Nexus One, cei care vor să guste din funcționalitățile Android și tehnologia HTC fără să cheltuie tot bugetul familiei au la dispoziție “fratele mai mic”, HTC Wildfire.

Am avut ocazia să testez HTC Wildfire timp de aproape două săptămâni și în paralel cu Samsung Galaxy S. Se simte că procesorul este un pic mai lent, iar ecranul o idee mai mic. În rest este un smartphone extrem de versatil și puternic.

P1000345 003 HTC Wildfire, experiențe avansate cu un terminal mediu

HTC Wildfire lîngă Galaxy S

Sunt convins că HTC a ales numele de Wildfire tocmai în ideea că acest telefon va fi mult mai popular din cauza prețului accesibil și a funcțiilor oferite. Dar pe de altă parte, românii s-au dovedit consumatori pretențioși.

Ecranul este un LCD capacitiv cu diagonala de 3,2 inchi, 16 milioane de nuanțe de culori, dar rezoluția este 240×320 pixeli. Arată aproape ca Desire, nu am acum unul să le fac poză împreună, dar credeți-mă pe cuvânt că seamănă, ba chiar aduce pe undeva cu telefonul Google. Are Trackpad optic ca la Desire și cam aceeași nuanță de culoare.

Dacă un Galaxy S este 499 euro fără conectare, HTC Desire este aproximativ 437 euro fără conectare, iar HTC Wildfire costă doar 228 de euro fără conectare. Nu mai zic cu abonament (zero lei).

P1000355 013 HTC Wildfire, experiențe avansate cu un terminal mediu

HTC Wildfire - aplicatii

Procesorul HTC Wildfire este un Qualcomm la 528MHz, adică fix la jumătate comparat cu Desire sau Galaxy S. În rest, funcțiile sunt similare. Are sistemul de operare Android 2.1 și va trece anul acesta la 2.2. Acces la Android Market, deci orice aplicație este ușor de găsit și aproape toate sunt disponibile gratuit.

Are  384MB de memorie RAM și 512MB de memorie ROM. Suportă carduri de memorie de pînă la 32GB (la Vodafone vine cu 2GB în pachet). Camera foto digitală este de 5 megapixeli, cu autofocus și filmare VGA. Calitatea imaginilor este bună.

P1000356 014 HTC Wildfire, experiențe avansate cu un terminal mediu

HTC Wildfire - camera foto

Telefonul HTC are GPS și busolă digitală, tehnologie WiFi și Bluetooth, HSPA de 7,2 Mbps.

Concluzia mea: chiar dacă la prima vedere nu are puterea de calcul lui Desire sau Nexus One, HTC Wildfire este accesibil și practic, îți oferă acces la aceleași funcții și aplicații fără să te lase fără bani. Ba chiar poți să te lauzi liniștit cu telefonul, este un smartphone de ultimă generație.

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Dan
    Publicat la data de 17.8.2010, ora 19:01

    Nexus One nu are trackpad optic ci trackball ca la Blackberry-urile vechi

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive