Gadgeteer Awards

Virus pentru terminalele Android

| 11.8.2010
Back to Yahoo!

android 90x90 Virus pentru terminalele AndroidPrimul virus periculos, clasificat în categoria Trojan-SMS, a fost detectat pe telefoanele mobile care rulează sistemul de operare Android de la Google, scrie Vali Bîrzoi în Business Cover.

Numit Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a, acesta a infectat deja mai multe dispositive mobile.
Programul se instalează pe dispozitivele smartphone care rulează Android degizat sub forma unei aplicaţii media banale. Utilizatorilor li se solicită să accepte instalarea unui fişier de 13KB, cu extensia standard .APK (specifică aplicaţiilor Android). Odată instalat pe telefon, troianul începe să trimită SMS-uri către o listă de numere cu suprataxă, fără acordul sau cunoştinţa utilizatorului telefonului.
Troienii-SMS sunt cea mai răspândită categorie de programe periculoase pentru telefoanele mobile, dar Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a este primul scris special pentru platforma Android. Trebuie notat că până acum au existat cazuri izolate de dispozitive rulând Android care au fost infectate cu programe spyware. Primul asemenea program a apărut în 2009.

Numit Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a, acesta a infectat deja mai multe dispositive mobile.Programul se instalează pe dispozitivele smartphone care rulează Android degizat sub forma unei aplicaţii media banale. Utilizatorilor li se solicită să accepte instalarea unui fişier de 13KB, cu extensia standard .APK (specifică aplicaţiilor Android). Odată instalat pe telefon, troianul începe să trimită SMS-uri către o listă de numere cu suprataxă, fără acordul sau cunoştinţa utilizatorului telefonului. Troienii-SMS sunt cea mai răspândită categorie de programe periculoase pentru telefoanele mobile, dar Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a este primul scris special pentru platforma Android. Trebuie notat că până acum au existat cazuri izolate de dispozitive rulând Android care au fost infectate cu programe spyware. Primul asemenea program a apărut în 2009.

Mai departe în  Business Cover

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive