Gadgeteer Awards

Nokia X6, un telefon complet

| 22.7.2010
Back to Yahoo!

Nokia X6 pictures 1 90x90 Nokia X6, un telefon completTelefonul Nokia X6, lansat în seria multimedia a finlandezilor, a ajuns la un review mai extins și pot să vă spun că sunt complet mulțumit de el, și-a făcut treaba fără absolut nicio problemă, ecranul tactil răspunde fără întârziere, iar camera foto este, ca întotdeauna, fără concurență.

Pe scurt, ecranul capacitiv cu diagonala de 3,2 inci a mers foarte bine și a răspuns întotdeauna la comenzi, memoria de 16GB este arhisuficientă – mi-am pus toată muzica și două fime AVI și mai este loc destul. Camera foto de 5 megapixeli este din seria Carl Zeiss și am făcut poze și filme chiar și pe lumină slabă, ies foarte bine.

După o perioadă în care am tot aflat de probleme cu telefoanele Nokia a fost chiar o plăcere să testez X6. Nici vorbă de vreun bug. Sistemul de operare este tot Symbian S60, iar meniul este identic cu super-telefoanele anterioare. Acum însă, datorită Ovi Store, poți să iei o mulțime de aplicații gratuite și să personalizezi telefonul cum vrei. Nokia a reușit să dea lovitura cu lansarea sistemului de navigație Ovi Maps, care va fi disponibil gratuit pe viață pentru toți utilizatorii terminalelor companiei.

nokia x6 16gb 1 Nokia X6, un telefon complet

Nokia X6 16Gb

Ecranul și butoanele sunt blocate automat și trebuie deblocate cu un buton special de pe laterală, nu prin atingerea display-ului. Acesta însă a funcționat ok de fiecare dată când l-am atins. De asemenea, un plus pe care îl au telefoanele Nokia: internetul merge perfect și la fel și roaming-ul, nu trebuie să iei un manual la tine ca să descoperi setări ascunse.

Un punct negativ: deși SIM-ul este localizat pe laterală și teoretic îl puteai accesa fără să scoții bateria, practic nu se poate, în lipsa unui mecanism care să îl aduca afară. Astfel, trebuit scos tot prin extragerea bateriei și accesarea unui suport special care trebuie tras în afară.

Playerul de muzică are sunet mai bun decât majoritatea telefoanelor mobile care au playere MP3. Mufa 3,5 mm jack este situată sus, lângă USB și butonul de Power.

Mai am de semnalat o chestie – telefonul este destul de gros, nu e foarte greu cum spun unii, dar de gros, îl cam simți în buzunar.

Nokia X6 poate fi găsit la ofertă aici.

5 comentarii

 1. Comentariu scris de Nokia X6 test drive | DanDragomir.biz: stiri online
  Publicat la data de 22.7.2010, ora 17:48

  [...] camera foto este peste competiție, playerul de muzică are sunet foarte bun. Citește testul Nokia X6 pe Gadgeteer. Nokia X6 la teste   Daca ti-a placut acest post, poti sa te abonezi la stiri prin RSS sau [...]

 2. Comentariu scris de Tweets that mention Nokia X6, un telefon complet | Gadgeteer.ro -- Topsy.com
  Publicat la data de 23.7.2010, ora 12:07

  [...] This post was mentioned on Twitter by MobiMe.ro, gadgeteer. gadgeteer said: Nokia X6, un telefon complet http://sp2.ro/d099f0 [...]

 3. Comentariu scris de Tina
  Publicat la data de 17.10.2010, ora 20:57

  mi-am cumparat recent acest telefon si imi place foarte mult…dar m-am bagat in meniu si am schimbat diferite setari…am umblat si la securitate si l-am blocat…cum pot sa-l deblochez???telefonul nu se mai deschide deloc :(

 4. Comentariu scris de Dan Dragomir
  Publicat la data de 18.10.2010, ora 14:42

  Salut,
  Daca esti in Bucuresti, treci pe la un Nokia Care Center, ar trebui sa te ajute gratis in prima faza.

  http://www.okey.ro/utile/nokia-care-center-bucuresti.html

 5. Comentariu scris de Tina
  Publicat la data de 18.10.2010, ora 21:46

  multumesc..:)

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive