Gadgeteer Awards

Review Samsung Galaxy S

| 18.7.2010
Back to Yahoo!

GALAXY S I9000 Product Image 5 90x90 Review Samsung Galaxy SSamsung Galaxy S este cel mai tare smartphone din gama Samsung: ecran Super AMOLED de 4 inci, Android 2.1, 8 GB memorie internă şi slot de card Micro SD, wifi b/g/n, bluetooth 3.0, camera de 5 MP care şi filmează la 720p, procesor la 1 GHz, 512 MB memorie RAM, GPS, baterie de 1500 mAh. Concurează în mod direct cu HTC Desire.

Galaxy S mi se pare foarte elegant, chiar dacă seamănă izbitor de mult cu un iPhone 3GS. Marginea argintie a carcasei îi delimitează plăcut conturul, spatele este plăcut la atingere şi texturat cu un model discret, dar ceea ce impresionează cel mai mult este cât de subţire este telefonul şi cât de uşor. Abia îl simţi în mână şi în buzunar, ceea ce nu mă aşteptam de la un model cu ecran de 4 inci diagonală. Are doar 119 grame, unul din cele mai uşoare telefoane din clasa sa şi cu aproape 10% mai uşor decât Desire-ul meu. Mai mult, îmi place că pe spate, în partea inferioară, are un fel de ridicătură, o “bărbie” de care îl poţi apuca pentru a-l extrage din buzunar.

Înclin să zic că Desire-ul este un pic mai rapid. Ambele au procesor de 1 GHz, unul fiind Samsung, altul fiind Qualcomm. Nu cred însă că este meritul Qualcomm-ului, cât mai degrabă al celor de la HTC care au ştiut să-şi optimizeze mai bine codul şi Androidul pentru hardware-ul lor. La telefoanele mobile principalele sporuri de viteză se obţin din optimizare (dovadă că Android 2.2 va fi şi de 5 ori mai rapid pe acelaşi hardware), nu din frecvenţa procesorului.

Bateria se cunoaşte însă că este mult mai puternică. Ţine două zile şi asta în condiţiile în care abia am pus mâna pe el şi deci l-am butonat mai intens decât aş face-o în mod normal.

Citeste postul integral pe blogul lui Radu Dumitru

2 comentarii

 1. Comentariu scris de alex
  Publicat la data de 16.2.2011, ora 13:28

  galaxy s cu eclaire 2.1 nu are suport flash, si mai mult nu exista update la froyo care are integrat flash player 10.1, poate faceti un articol “de ce samsung nu face update la froyo” de fapt au facut pentru o luna si pe urma l-au blocat… stie cineva de ce ?

 2. Comentariu scris de Ioana
  Publicat la data de 3.10.2011, ora 10:27

  Se blocheaza des, merge incet, harta nu functioneaza.
  Ca plus as mentiona faptul ca e solid, in sensul ca desi l-am scapat de vreo 3 ori pe gresie nu are nici o zgarietura.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive