Gadgeteer Awards

Nokia se declară producător de software

| 5.7.2010
Back to Yahoo!

nokia n900 90x90 Nokia se declară producător de softwareNokia a găsit răspunsul la întrebarea de ce nu ies terminalele smartphone la fel de bune ca ale competiției. Lăsând gluma la o parte, compania finlandeză a anunțat că este un producător software, nu un producător de telefoane mobile.

Compania, care face față unui val de critici fără precedent (dar și unei competiții tot mai acerbe), și-a reafirmat angajamentul pentru Symbian, dar a spus că noul sistem de operare open source, MeeGo, dezvoltat cu Intel, va deveni de asemenea o platformă importantă pentru viitor.

“VIitorul nostru este în software, nu în hardware”, a declarat Will Harris, directorul de marketing al companiei pentru zona Asia Pacific. El a apreciat că Nokia este într-o perioadă de tranziție.

Deși vânzările de telefoane mobile continuă să crească, Nokia pierde teren în fața competiției, iar terminalele de top au fost criticate din cauza sistemului de operare Symbian care nu mai face față cerințelor. Nokia lucrează acum la Symbian^3, care va fi un sistem de operare deschis, dar a cărui lansare a fost întârziată.

Via PCWorld

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive