Gadgeteer Awards

Qualcomm investeşte într-un dezvoltator de camere foto pentru telefonul mobil

| 9.6.2010
Back to Yahoo!

phone senzor 90x76 Qualcomm investeşte într un dezvoltator de camere foto pentru telefonul mobilDivizia de investiţii a producătorului american de cipuri Qualcomm, care face celebrul procesor Snapdragon pentru terminale smartphone, a investit în compania Anteryon, fostă divizie a Philips care produce tehnologie pentru camere foto mai bune destinate telefoanelor mobile.Compania start-up care s-a desprins de Philips a reuşit să dezvolte o tehnologie de producţie a camerelor miniaturale atât de avansată încât dintr-un strat de sticlă cu diagonala de 20 de centimetri poate realiza 4.000 de lentile pentru camera foto din telefonul mobil. Adaugă la sticlă un strat de polymer, iar acesta îmbunătăţeşte calitatea imaginii obţinute. Procedeul este mult mai ieftin decât metodele tradiţionale, iar Anteryon are o linie de producţie automatizată.

Deşi acum produce pe bandă lentile pentru camere VGA, datorită investiţiei Qualcomm va trece la producţia de camere foto de 2 megapixeli. Faptul că modulele sunt miniaturizate va permite producătorilor să adauge într-un telefon mai multe astfel de lentile, iar telefoanele vor surprinde imagini 3D sau vor putea face poze pe lumină foarte slabă.

2 comentarii

 1. Comentariu scris de Telefoane mobile
  Publicat la data de 26.6.2010, ora 13:53

  bravo loc, daca au ce, sa investeasca!

 2. Comentariu scris de Deaconu Cristian
  Publicat la data de 14.9.2010, ora 17:57

  Orice investitie are un risc.
  Qualcomm si-l asuma

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive