Gadgeteer Awards

Cum faci să nu alimentezi cu benzină motorul diesel?

| 9.6.2010
Back to Yahoo!

motorina 90x90 Cum faci să nu alimentezi cu benzină motorul diesel?Sunt convins că aţi văzut deja clipul din seria “Nunta”, în care prietenele Florentinei alimentează greşit la o benzinărie şi urmăresc evenimentul, evident, pe laptop. Dar cum poţi scăpa de riscul alimentării greşite? Ei bine, există un  gadget şi pentru asta.Este de fapt un capac mai sofisticat pentru rezervorul de combustibil, pentru maşinile diesel, botezat chiar SoloDiesel şi este realizat de Volkswagen. Gadget-ul se montează în locul capacului de la rezervor şi permite alimentarea directă, dar numai de la pompele cu motorină. Diametrul diferă la pompa de motorină comparat cu cea pentru benzină.

Iar specialiştii spun că dacă pui motorina într-o maşină pe benzină, în afară că scoate mai mult fum, nu se întâmplă nimic deosebit. Pe când invers, motorul poate fi distrus definitiv. Gadget-ul costă circa 180 de lei.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive