Gadgeteer Awards

Procesoare noi pentru terminale mobile

| 2.6.2010
Back to Yahoo!

procesoare mobile 90x90 Procesoare noi pentru terminale mobileAtât Qualcomm, cât și Intel, au prezentat la Computex noi versiuni ale procesoarelor pentru terminale mobile care pot fi folosite la terminale smartphone, dar și echipamente de tip smartbook sau tablet.

Qualcomm, deși promisese că lucrează la procesoare dual-core cu frecvențe de 1,3-1,5 GHz, a ieșit la rampă doar cu o serie de procesoare Snapdragon la 1,2GHz. Totuși, fiind cu două nuclee, puterea totală de procesare este mai mare, fiind încurajat factorul multitasking, ceea ce e bine pentru industria mobilă per-total. Qualcomm nu a uitat să menționeze că procesoarele pot fi folosite pentru echipamente tip tablet.

Intel are în lucru o platformă specială pentru tablet, Oak Trail. Giganul american vrea să vadă pe echipamentele mobile platforma open source realizată împreună cu Nokia, MeeGo. Noul Atom pentru echipamente portabile va fi optimizat și pentru Android. Urmează să fie lansat anul viitor.

Analiștii industriei spun că datorită succesului iPad, care a depășit în vânzări 2 milioane de unități, va genera o piață mondială de echipamente tablet de circa 12-15 milioane de unități în 2010.

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Steve contra Steve | Business Cover
    Publicat la data de 7.3.2011, ora 13:03

    [...] a fi cea mai performantă în ceea ce priveşte puterea dar şi consumul de resurse. Rivalii de la Qualcomm au venit şi ei la Computex cu noua generaţie de procesoare Snapdragon, însă acesta s-a dovedit uşor inferioară [...]

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive