Gadgeteer Awards

Windows Phone 7 are o șansă în zona de business

| 31.5.2010
Back to Yahoo!

windows phone 71 90x90 Windows Phone 7 are o șansă în zona de businessWindows Phone 7 ar trebui să fie cea mai importantă platformă mobilă pentru zona de business, dar totul depinde de capacitatea Microsoft de a furniza un sistem de operare care să funcționeze așa cum promite și să nu aducă prea puține funcții, prea târziu.

De ce ar trebui să fie numărul unu? Păi este simplu, majoritatea computerelor încă merg pe Windows, iar Microsoft Exchange și Windows Server sunt folosite intens în companii. Atunci ar fi logic ca orice director de IT să aprobe achiziția de terminale pentru angajați care să fie compatibile perfect cu aceste tehnologii. Dar telefoanele mobile Windows Mobile nu au reușit să convingă și au pierdut teren puternic în fața noilor competitori, precum Apple sau Research in Motion.

Specialiștii spun că Microsoft a căzut în capcana care a afectat și Nokia, cu alte cuvinte adoptarea unor modele similare computerelor pentru telefonul mobil. Dar în realitate, mobilitatea înseamă altceva. Pentru consumator, un smartphone sau un tablet nu înlocuiește computerul. Da, este legat de el, preia temporar o serie de funcții, dar nu îl înlocuiește. Așa că funcția sa principală ar trebui să fie cea de conectivitate, comunicare și mesagerie.

Microsoft ar fi trebuit să gândească o platformă de comunicare pentru mobile, dar Blackberry a găsit această nișă și acum este numărul unu pe terminale inteligente. Iar Apple a câștigat prin versatilitate și apoi prin notorietatea iPhone.

Windows Phone 7 ar trebui să restabilească ordinea normală a lucrurilor și să facă ceea ce Windows 7 a făcut pentru desktop, să restabilească încrederea consumatorilor că Microsoft este unul din liderii industriei, prin inovație și funcționalitățile oferite. Dar pînă la lansarea oficială, mai avem de așteptat.

windows phone 71 Windows Phone 7 are o șansă în zona de business

Via PCWorld.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive