Gadgeteer Awards

MeeGo 1.0 iese la iveală

| 28.5.2010
Back to Yahoo!

nokia n900 meego os 90x90 MeeGo 1.0 iese la ivealăSistemul de operare open-source realizat de Nokia și Intel, MeeGo, a fost făcut public în prima sa versiune oficială pentru dezvoltatori și parteneri, spun cei implicați în domeniu.

Platforma este unul dintre potențialii competitori Android sau Samsung Bada, iar Nokia și Intel vor ca sistemul de operare să nu fie limitat la telefoane mobile, ci să opereze și tablet PC-uri și alte echipamente, precum televizoarele cu acces la Internet. MeeGo este o platformă realizată pe Linux, anunțată în premieră la Mobile World Congress în primăvară.

Conform oficialilor, MeeGo 1.1 urmează să fie lansat cu suport pentru Tablet PC și netbook-uri, probabil în octombrie. MeeGo este combinația rezultată din sistemul de operare Nokia Maemo și cel al Intel botezat inițial Moblin.

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Nokia N900 nu a atins 100.000 de unități vândute | Gadgeteer.ro
    Publicat la data de 31.5.2010, ora 13:02

    [...] La reducerea vânzărilor de telefoane N900 ar fi contribuit și faptul că Nokia renunță la Maemo și va produce împreună cu Intel sistemul de operare MeeGo. [...]

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive