Gadgeteer Awards

Nokia conectează telefoanele la sistemul audio al mașinii

| 18.5.2010
Back to Yahoo!

harman auto 90x90 Nokia conectează telefoanele la sistemul audio al mașiniiNokia a anunțat că lucrează împreună cu producătorul de echipamente audio pentru mașină Harman la realizarea unui sistem de interconectare între telefonul mobil inteligent și echipamentele din bord, pentru ca informațiile să circule liber între cele două echipamente.

Conexiunea se va face prin cablu USB, pentru că specialiștii celor două companii au estimat că prin Bluetooth bateria telefonului s-ar fi descărcat prea rapid. Nokia și Harman nu au precizat și când va fi gata sistemul de comunicare sau la ce mașini ar putea fi implementat.

Telefonul mobil ar putea fi folosit pe viitor nu doar pentru comunicare și trasferul melodiilor favorite pe sistemul audio din mașină. Cele două companii ar putea folosi terminalul pentru a putea porni motorul sau pentru a primi diverse alerte, cum ar fi faptul că se termină benzina.

Nokia vrea să adauge aceste informații utile la sistemul de navigație Ovi Maps.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive