Gadgeteer Awards

Procesor de 1,5 GHz pentru smartphone

| 6.5.2010
Back to Yahoo!

IntelAtomProcessorZ6xx 90x90 Procesor de 1,5 GHz pentru smartphoneCel mai cunoscut producător de procesoare, Intel, s-a hotărât să intre şi pe segmentul telefoanelor inteligente, iar primul său produs pentru zona smartphone este un Atom la 1,5GHz, care poate fi folosit şi la echipamente tablet, unde din cauza dimensiunilor mai mari şi a răcirii mai eficiente, poate opera la 1,9GHz.Până acum, cel mai cunoscut procesor de mare putere era Snapdragon al Qualcomm, care rula la 1GHz în Google Nexus sau HTC Desire. Spre comparaţie Nokia N900 are un procesor ARM la 600 MHz.

Noua tehnologie Intel aduce un consum de energie semnificativ mai mic şi permite producătorilor să abordeze o gamă largă de dispozitive inteligente, inclusiv smartphone-uri, tablet-uri şi alte produse de tip handheld. Procesoarele sunt optimizate pentru aplicaţii media şi Internet, opţiuni diverse de software şi capacitatea de a lucra cu uşurinţă în regim de multitasking – pentru mai multe aplicaţii, între care video HD şi video-conferinţe multi-point.

Procesoarele se numesc Intel Atom Seria Z6xx  (nume de cod Lincroft). Suportă grafică 3-D, codare şi decodare video.  Noua tehnologie permite reducere mai mare de 50 ori a consumului de energie în modul idle şi o reducere de mai bine de 20 ori a consumului de energie în modul audio, o reducere de 2-3 ori a consumului în mod video sau browsing.

IntelAtomProcessorZ6xxLincroft si PlatformControllerHub Procesor de 1,5 GHz pentru smartphone

Aceste reduceri de consum energetic se traduc în peste 10 zile de standby, peste 2 zile de playback audio şi până la 4-5 ore de browsing şi video, ca durată de viaţă a bateriei. De asemenea, chip-urile suportă Wi-Fi, 3G/HSPA şi WiMAX, precum şi o diversitate de sisteme de operare, între care Android.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive