Gadgeteer Awards

Blackbery scoate Motorola din topul producătorilor de telefoane mobile

| 30.4.2010
Back to Yahoo!

telefoane mobile 90x90 Blackbery scoate Motorola din topul producătorilor de telefoane mobileResearch in Motion (RIM) a trecut pe locul cinci mondial la vânzările de telefoane mobile, scoțând din clasament producătorul american Motorola, ale cărui vânzări de terminale au scăzut la începutul acestui an cu 43%, conform unui studiu IDC.Vânzările de telefoane mobile au crescut cu 22% pe primele trei luni din 2010, iar Blackberry a cunoscut o creștere de 45%, spune compania de analiză. Research in Motion este acum umăr la umăr cu Sony Ericsson. IDC nu ia în calcul producătorul chinez ZTE, care a anunțat deja că a depășit Motorola ca număr de telefoane mobine vândute.

Nokia a reușit să vândă 107,8 milioane de telefoane la începului acestui an, o creștere de 15,7 procente și o cotă de piață totală de 36,6 procente.  Pe locul doi vine tare Samsung, cu 64,3 milioane de telefoane vândute și 21,8% din piață. LG a obținut 9,2% din vânzări, respectiv 27,1 milioane de telefoane vândute, iar ceilalți doi competitori care vin din urmă au toți peste 10 milioane de telefoane vândute. Blackberry a urcat pe patru cu 10,6 milioane de unități vîndute, iar Sony Ericsson este pe cinci cu 10,5 milioane. Motorola a vândut la început de an 8,4 milioane de terminale mobile, sub așteptări.

telefoane mobile Blackbery scoate Motorola din topul producătorilor de telefoane mobile

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive