Gadgeteer Awards

Europenii preferă telefoanele mobile cu GPS

| 19.4.2010
Back to Yahoo!

garmin mobile gps kit 90x90 Europenii preferă telefoanele mobile cu GPSAnul trecut s-au vândut în Europa 21 de milioane de telefoane mobile dotate cu GPS, iar creşterea este impresionantă comparat cu 12,5 milioane de astfel de terminale vândute în 2008, spune compania americană de analiză ComScore, care şi-a diversificat activităţile în ultima perioadă.Conform unui studiu realizat de companie, circa două treimi din utilizatorii de telefoane mobile cu GPS au accesat hărţile digitale şi în timpul mersului cu maşina. ComScore ajunge astfel la concluzia că telefoanele smartphone vor ajunge să înlocuiască vechiul GPS până la urmă. În orice caz, competiţia este acerbă.

Studiul este realizat numai în anumite pieţe din Europa, precum Franţa, Germania sau UK. Spre comparaţie, unităţile GPS au atins nivelul de 20 de milioane de echipamente vândute în doi ani luaţi la un loc. Producătorii de soluţii de navigaţie spun că domină în continuare soluţiile pentru maşină, dar studiul ComScore dezminte aceste informaţii.

gps mobile phone tracking Europenii preferă telefoanele mobile cu GPSVia Engadget

Un raspuns

  1. Comentariu scris de Razvan Baciu
    Publicat la data de 19.4.2010, ora 23:43

    Pai acum GPS-ul a ajuns ca bluetooth-ul. Chiar daca nu vrei tot iti cumperi telefon cu GPS :) .

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive