Gadgeteer Awards

Internetul mobil versus cel “caznic”

| 13.4.2010
Back to Yahoo!

modem90x90 Internetul mobil versus cel caznicInternetul. Știți voi, acea chestiune banală la care conectezi computerul, pe lângă curentul electric. Calea noastră de comunicare cu lumea largă. Acel lucru despre care, ca și curentul electric, atunci când pică ne dăm seama cât de mult depindem de el. În ultima vreme provider-ul meu de internet prin cablu a reușit să-m facă viața un calvar. De ce calvar? Păi îmi întrerupea cu regularitate serviciul în fiecare seară la ora 7. Oră la care toată lumea ajunge acasă și se mai relaxează un pic pe rețelele sociale. Oră de vârf în general pentru consumatorii casnici. Pe de o parte era și mai sănătos pentru mine. Asta dacă nu punem în calcul nervii consumați cu call center-ul.

În căutările mele disperate de a găsi o alternativă cu upload decent, am descoperit un modem de la Vodafone cu tehnologie HSPA+.

Și l-am testat. Și l-am testat. Și n-am nimic de spus! icon smile Internetul mobil versus cel caznic Merge. Nu m-a deranjat și nu am simțit diferența față de operatorul meu curent de internet (prin cablu TV). Ba am simțit! Nu mi-a picat internetul atunci când aveam mai multă treabă. Și acum mã dau pe net ca acasă unde vreau eu. Și am și upload mai bun… de 3 ori mai bun.

E drept că acasă l-am conectat la computer cu un prelungitor și l-am lipit de geam pentru perfromanțe maxime. Dar nu e chiar vina lor că pereții blocurilor sunt din beton armat icon smile Internetul mobil versus cel caznic .

Și da, sunt în situația în care nu am alt provider terestru în zonă.

Modemul lor se cheamã Vodafone K4505 și găsiți detaliile tehnice aici.
VMC Modem K4505 160x280 1 1 Internetul mobil versus cel caznic
PS caznic – vine de la cazne icon smile Internetul mobil versus cel caznic

7 comentarii

 1. Comentariu scris de ana
  Publicat la data de 13.4.2010, ora 16:23

  recunosc, internetul “mobil” pare promitator. si mai mult, din cele de mai sus, internetul “mobil” de la vodafone pare si ca merge. cred ca merita incercat.

 2. Comentariu scris de ghimposul
  Publicat la data de 13.4.2010, ora 18:47

  sunt un mare fan al internetului mobil. Am fost de pe vremea cand ma jucam jocuri online si era necesar ca la anumite ore sa fac anumite chestii din varful dealului in care imi petrec w/e-urile. Acum sunt si mai mare fan pentru ca de vreo cateva zile nu mai am internet terestru (pentru ca mi-a murit routerul si nu am mai apucat sa cumpar altul). O sa fiu si mai fan in momentul in care RD*-R*S imi va rezilia contractul pe care nu vreau sa il semnez cu ei dupa ce m-au cumparat de la fostul provider de internet.
  Daca nu am fost suficient de clar: Vodafone Mobile Rulz!

 3. Comentariu scris de vali
  Publicat la data de 13.4.2010, ora 22:04

  si eu sunt un utilizator inrait de internet mobil, dar eu folosesc orange si nu vodafone(am renuntat la vodafone in decembrie) deoarece fiind mult pe teren vodafone era inutil(in momentul in care nu ai 3g viteza scade dramatic).oricum sunt de parere ca internetul mobil e solutia cea mai utila deoarece scapi de tras cabluri prin casa.

 4. Comentariu scris de Andra
  Publicat la data de 13.4.2010, ora 23:16

  Mie mi se parea un neajuns faptul ca nu puteam sa conectez device-ul de Vodafone Mobile la iPhone-ul meu cu cartela Orange platita de companie, care nu permitea conexiune internet, 3G etc.

  Si de asta era mai bun wireless-ul, ca sa pot zburda pe net cu iPhone-ul.

  Insa acum am pus la iPhone cartela cu numarul personal de Vodafone, mi-am upgradat abonamentul si ma dau pe net cand vreau, de unde vreau si cu ce vreau:)

 5. Comentariu scris de iiordachescu
  Publicat la data de 14.4.2010, ora 08:12

  Am niste cunostinte care folosesc un Hotspot de la Vodafone (VMB Hotspot MiFi 2352) la birou cu un Abonament de internet Professional Nelimitat. Trei oameni lucreaza (si vreau sa spun ca unploadeaza documentatii de cativa giga pe luna) fara probleme si costa sub 150 de lei pe luna. Din punctul asta de vedere Vodafone e solutia cea mai buna pentru home si small office.

  https://www.vodafone.ro/shop/vodafone-hotspot/6680125.6680128.pr

  Dar site-ul Vodafone este absolut ingrozitor…

 6. Comentariu scris de bogdan
  Publicat la data de 4.7.2010, ora 17:03

  Internetul de la digi.net mobil este cel mai prost net mobil.Îl folosesc in Constanta unde desi ar trebui să am 7,2 mb nu am mai mult in cazurile fericite de 700kb\s,am cateodata si 307kb\s D cu 130kb\s U.Semnalul este doar o linie din cinci sau deloc ,cade foarte des.

 7. Comentariu scris de sibianul
  Publicat la data de 27.1.2011, ora 22:05

  @bogdan: ce e gratis nu poate fi foarte bun

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive