Gadgeteer Awards

Blackberry Storm 2 – câteva concluzii

| 9.4.2010
Back to Yahoo!

bbry storm2 90x90 Blackberry Storm 2   câteva concluziiAbia lansat în România, Blackberry Storm 2 a trecut și pe la mine, ocazie cu care vreau să vă împărtășesc câteva impresii. Aș vrea să aud și opinia voastră în legătură cu acest telefon, funcțiile pe care le oferă și chiar prețul la care este adus pe piața locală.

Este adevărat, prima impresie poate fi surprinzătoare. Terminalul are ca noutate ecranul tactil “cu click”, funcție care nu a fost tocmai bine explicată nici măcar pasionaților de gadgeturi, darmite utilizatorului normal de smartphone. Cei care se așteaptă ca Blackberry 9520 să fie “încă un concurent iPhone” se vor declara dezamăgiți. Nu este.

În primul rând este un Blackberry, făcut 100% pentru business și de data asta cu unele funcții multimedia. Ecranul este excelent, diagonala de 3,25 inchi, cu rezoluție foarte bună (480×360 pixeli). Clipurile video rulează la fel de bine ca pe un player special, testat și verificat. Iar pe 3G (HSPA 7,2 MBps plus HSUPA) se pot desărca multe – da, și pe Wi-Fi.

E făcut pentru Internet, browserul Blackberry e foarte bun și se poate instala și Opera Mini. Accesul la Blackberry App World face ca totul să fie posibil. Orice aplicație își găsește locul pe telefon.

blackberry storm 9520 Blackberry Storm 2   câteva concluzii

Memoria internă este deja de 2GB, suficient ca să rezolvi orice problemă de business. Poate fi folosit și ca player de muzică și radio FM, are și cameră foto de 3.15 megapixeli. Nu în ultimul rând trebuie menționată bateria de 1400 mAh, suficient de puternică pentru o zi de lucru.

Să revin la ecranul tactil “cu click”. Inovația Research in Motion (RIM) stă tocmai în faptul că la fiecare apăsare ecranul se mișcă de parcă ai apăsa pe un buton “click!”. Prima oară ai impresia că ecranul stă să iasă de la loc, dar nu, funcția înlocuiește de fapt vibrația pe care o au unele ecrane la fiecare apăsare. Dă senzația de apăsare fizică, de control. Pentru unii este important.

Prețul este acum de la 389 de euro cu abonament pe 2 ani, 419 euro fără conectare. Cum vi se pare?

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive