Gadgeteer Awards

Review Nokia X6

| 8.4.2010
Back to Yahoo!

nokia x6 90x90 Review Nokia X6Ce pot spune despre Nokia X6 este ca suna bine. Foarte bine. Si cu o memorie interna de 16 GB on-board, suna si mult! Nici bateria nu te lasa balta prea usor. In cel mai rau caz – muzica continua, 3G si Wi-Fi activat, browsing, sincronizare email, cateva fotografii si convorbiri – m-a tinut aproximativ 8 ore. La o utilizare mai scazuta – sincronizare email, putin browsing, ascultarea a maximum un album – dupa 3 zile, bateria era la jumatate.

Ecranul, la o rezolutie de 640×360 mi se pare a fi unul din cele mai bune de la Nokia. Este capacitiv, asta inseamna ca nu trebuie sa mai apesi tare ca sa-ti receptioneze comenzile si nu mai ai nevoie de stylus.

Modelul telefonului este unul clasic, fara tastatura culisanta. Interesant la tastatura virtuala este insa faptul ca atunci cand il tii vertical in mana, are tastatura normala, insa atunci cand il intorci pe o parte, se transforma in tastatura qwerty. In partea de sus are (pe langa caracteristicul buton de on/ off) o mufa pentru reincarcare, un jack 3.5 pentru casti si un port mini-usb. Nu are slot pentru memory card, dar cu 16 GB on-board, nici nu ai nevoie.

Deosebit pentru un Nokia mi s-a parut slotul pentru SIM din partea stanga a telefonului. Eu una nu am reusit sa-i atribui nici o utilitate, in afara de faptul ca poti sa bagi cardul rapid (daca nu mai e altul inauntru). Pe latura opusa sunt pozitionate butonul de volum, mecanismul de blocare/deblocare si butonul pentru foto-video. In partea de sus a ecranului este si un buton pentru un meniu drop down de acces rapid catre muzica, galerie foto, partajare online, centru video si marcaje browser.

Camera este unul din atuurile telefonului: 5 mega pixeli, lentila Carl Zeiss, zoom digital 4x si flash dual LED. De asemenea softul pentru aplicatia camerei este foarte user friendly. Ai acces imediat la setarile pentru blit si zoom. Alte optiuni includ: autodeclansare, ton culoare, balans alb, expunere, setare ISO, contrast si secventa. X 6 iti ofera si moduri prestabilite, cum ar fi portret, macro, mod nocturn si altele.

Alt aspect care mi-a placut la Nokia X6 este ca te lasa sa-ti ordonezi si personalizezi meniul asa cum doresti. De exemplu nu mi s-a parut intuitiva pozitionarea aplicatiei foto-video. Motiv pentru care eu am mutat-o direct in meniul principal. Poti inclusiv crea noi dosare in care sa-ti reorganizezi aplicatiile. Home screen-ul este si el personalizabil cu pana la 20 contacte (un fel de speed dial) si adresele de email pe care vrei sa le sincronizezi cu telefonul.

Sa trecem la celalalt punct forte al mobilului: muzica. Ce mi-a placut din start a fost aplicatia pentru podcasturi. Din pacate insa cel mai recent podcast pe marketing era din 2005, iar altul pe IT imi spunea ca abia am inceput sa folosim RSS-ul. Bine, asta nu inseamna ca nu poti downloada si asculta podcasturi din surse alternative. Telefonul are si o aplicatie built-in de radio FM.

In orice caz, calitatea sunetului este cel putin buna. Aplicatia de redare muzica are shuffle, repetare, egalizator, balans, redare stereo. Iar headset-ul dispune de butoane media pentru volum, forward, pause care iti usureaza munca. Mai mult, tipul headsetului izoleaza destul de bine sunetele din exterior.

Este un telefon multimedia bun. Nu exceleaza insa la partea de online, sharing, social media. Sigur, poti foarte usor sa-ti setezi contul de email. Insa este aproape imposibil sa share-uiesti o poza pe care tocmai ai facut-o. Sau sa navighezi pe Internet fara sa-ti ceara constant aprobari. Nokia se incapataneaza sa te oblige sa-ti faci profil pe OVI pentru setarea emailului (prin aplicatia destinata), uploadarea de fotografii sau descarcarea de aplicatii. Cont care mi se pare ca nu face decat sa-ti ingreuneze accesul la propriile lor servicii.

In final, Nokia X6 este un telefon cu o baterie buna, o memorie generoasa, o camera performanta si o calitate a sunetului la fel de buna. Nu mi se pare ideal pentru online addicts, insa este un telefon puternic specializat pe multimedia.

P.S. In caz ca nu stiati, Nokia X6 a fost lansat in timpul unui concert de catre Rihana si tocmai l-am observat si in videoclipul lui Tiberland – Morning after dark.

Post scris de Matilda Tanascov, business analyst si geek. Matilda este castigatorul telefonului Nexus One, oferit la lansare de catre TechCrunch.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive